Slovenija
14 ogledov

Nič več časovnega zamika za Pop TV

Digitalna televizija je uporabnikom že prinesla številne nove storitve. Žurnal24 main
Gledalci prek operaterjev Amis, T-2 in Siol ne morejo več gledati programov Pop TV in Kanal A s časovnim zamikom. Na Pro plus, kjer programa oddajajo, pojasnjujejo: Operaterji so kršili avtorske pravice.

"Zaradi grožnje s prekinitvijo dobave televizijskih signalov s strani medijskih hiš Kanal A in Pop TV je bil Amis prisiljen svojim uporabnikom onemogočiti uporabo časovnih TV-funkcij na programih Pop TV, Kanal A in programskem paketu Pop Non Stop," poudarjajo na Amisu.

"To je tako, kot če bi nekdo prenehal nezakonito tržiti tuje storitve, potem pa bi rekel, da je bil k temu 'primoran zaradi groženj lastnika'," odgovarjajo na Pro Plusu, kjer so navedbe Amisa označili za zavajajoče in zgrešene: "Programske pravice, ki jih za oddajanje programskih vsebin pridobivata Pop TV in Kanal A, operaterjem za zdaj ne omogočajo uporabe obeh programov v ponudbi časovnih funkcij, zato smo, tudi na zahtevo imetnikov pravic, operaterjem tako uporabo prepovedali. Pravice, ki jih pridobivajo televizijske hiše, se praviloma nanašajo zgolj na predvajanje vsebin, ne pa tudi na njihovo nadaljnjo oziroma uporabo z zamikom. Na operaterje zato ne moremo prenesti pravic, ki jih sami nimamo."

Na Pro Plusu še poudarjajo, da gre za storitve, ki so jih naročnikom ponujali in tržili operaterji, ki pa za to svojo ponudbo niso pridobili ustreznih pravic TV-postaj, zato so pravi naslov za večino vprašanj naročnikov operaterji sami.

Na T-2 pa opozarjajo: "Pravne norme ne sledijo tehnološkemu razvoju, kar predstavlja pomembne ovire, ki pa jih na koncu, žal, občutijo predvsem uporabniki storitev. Seveda si v T-2 želimo, da bi svojim naročnikom zagotavljali vrsto novih storitev ali naprednih uporabniških funkcij, ki so s tem povezane, zato stremimo k čimprejšnji ureditvi sedanjih (zastarelih) zakonodajnih okvirov."

Komentarjev 5
  • dostvasmam 15:08 18.februar 2013.

    Pop tv, adijooooooooooooooo :)

  • hubertfast 21:14 10.avgust 2012.

    Ma kaj ses sekirate, pop in a kanal itak non stop vse ponavljajo. Uni voyo pa naj si nekam vtaknejo, ni šans, da ga kupim.

  • allstarr111 18:01 10.avgust 2012.

    Ja sem opazil tako da se posipam s pepelom, sem mislu da je ona opšta varuhinja. Fak