Slovenija
144 ogledov

Nič več na dopust na Pag

Morje Shutterstock
Mariborska univerza prodaja počitniška apartmaja.

“V kriznih časih, ko je za univerze vedno manj denarja, je treba prodati tudi nekatere nepremičnine naših fakultet,” je za Žurnal24 razložil Danijel Rebolj, rektor Univerze v Mariboru (UM).

Tako mariborski fakulteta za strojništvo ter fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (Feri) že objavljata javno zbiranje ponudb za prodajo dveh nepremičnin na Hrvaškem. Gre za apartmaja v apartmajskem naselju Gajac na Pagu, zgrajena leta 1988 in velika okoli 25 kvadratnih metrov, ki so ju zaposleni uporabljali za počitnikovanje. Fakulteti si obetata, da bosta za vsakega iztržili okoli 28 tisoč evrov.

Kupili v času Jugoslavije

“To so bile nepremičnine, ki so jih na univerzi kupili še v času stare Jugoslavije. Tega imamo na univerzi še več, točno pa vam ne znam povedati na pamet,” je dodal Rebolj.

Maks Svenšek, tajnik Ferija, je dejal, da so se za prodajo odločili tudi zato, ker apartma ni več tako zaseden, kot je bil nekoč. “Včasih je bil uporabljan vse leto, zdaj pa le v poletni sezoni. Bolje, da ga prodamo, kot pa da sameva,” je dodal Svenšek. Za kaj bodo porabili kupnino, ni želel govoriti.

Zemljišče na Kopah

Iz lanskega dokumenta, ki ga je pripravila UM, je razvidno, da imajo mariborske fakultete v lasti še 26 tisoč kvadratnih metrov travnika na Kopah (lastnica je fakulteta za zdravstvene vede), več kmetijskih zemljišč in gozda na Meranovem, ki ga upravlja fakulteta za kmetijstvo in bio-
 sistemske vede, parkirišče za zaposlene na Smetanovi ulici ter zazidljivo zemljišče v Vrbini pri Krškem. “Ali bomo v prihodnje še kaj prodajali, za zdaj ne vemo. Odvisno od situacije,” je sklenil Rebolj.

Komentarjev 1
  • Primož Žnider 08:59 01.februar 2013.

    A pod sliko niste mogl napisat, da je zgolj simbolična in da je v resnici posneta v Franciji?