Slovenija
133 ogledov

“Nič več o Seči brez domačinov”

"Proti tigrastim komarjem bi morali škropiti, na našem območju je stanje obupno, Žurnal24 main
Rt Seča. “Pristojni nimajo posluha za naše težave,” meni civilna iniciativa Seča (Cis).

“Že 15 let se bojujemo, da se rešimo svinjarije v kanalu Svetega Jerneja. Če dvigalo onesnažuje Piran, Seče ne bo. Kraj prebivalcem pripada po ustavi, poleg tega mi delujemo skupaj, nihče nam ne bo nalagal svojih odpadkov,” je bila ogorčena Andreja Humar Fatorič, vodja Cisa na torkovem sestanku.

Za premik dvigala iz piranskega mandrača v Sečo je izvedela iz Žurnalovega članka 27. avgusta. Nekaj manj kot 30 navzočih se je z njo strinjalo, da tako dvigalo v kraju nima kaj početi, saj bi to pomenilo dodatno obremenitev za njihovo okolje.

Komarji so nevzdržni
“Svojim gostom moram dajati sredstva proti komarjem, da se lahko našpricajo, pa tudi tako je položaj s tigrastimi komarji nevzdržen,” pa je o obupnem stanju s komarji povedal Damir Pribac, najemnik gostišča Pri ribiču na rtu Seča in pobudnik srečanja Cisa.

Župan ne kaže zanimanja
Prejšnjo petkovo noč si bodo prebivalci Seče in okolice dobro zapomnili, saj je iz Kanegre, kjer je bila zabava z elektronsko glasbo, bobnelo vse do 8. ure naslednjega dne.

Domačini ne smemo niti zapiskati na trobento, saj je tukaj narodni park,” je prepričana Humar Fatoričeva. Po mnenju navzočih bi moral pri taki zadevi pomoč najprej ponuditi župan, ker pa ta ne kaže zanimanja, bodo morali ukrepati sami, s pomočjo višjih institucij.

“Ni mogoče iti mimo dejstva, da je to druga država, tukaj mora pomagati ministrstvo za zunanje zadeve,” je pripomnil Peter Butinar, pravnik in prebivalec Seče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.