Slovenija
27 ogledov

Nič več odpuščanj

Kako je lani poslovala Intereuropa pod vodstvom Ernesta Gortana, še ni znano; na Žurnal24 main
Intereuropa. Lani število zaposlenih znižala za 264 ljudi. Letos rahlo povečanje.

“Govorice, da naj bi za letos v Sloveniji načrtovali dodatno zmanjševanje števila zaposlenih, celo za 300 ljudi, ne držijo. Nasprotno, načrtujemo ohranjanje zdajšnjega števila zaposlenih oziroma naj bi število zaposlenih v koncernu celo povečali za nekaj ljudi, in tako naj bi jih bilo konec leta 2.236,” napovedujejo v koprskem logistu.

Po naših izračunih je Intereuropa lani zmanjšala število zaposlenih za skupno 264 – v prvih devetih mesecih se je število zmanjšalo za sedem odstotkov, od tega največ v Sloveniji, in sicer za 104 ljudi.

Prodaja še naprej
Skupina pa bo še naprej prodajala svoje premoženje: predvidevajo, da bodo v prihodnjih treh letih prodali več kot deset večjih nepremičnin v Sloveniji, Ukrajini, BiH, Srbiji ter na Hrvaškem, in sicer v skupni vrednosti blizu 40 milijonov evrov. Kot smo že pisali, prodajajo tudi logistični center Čehov v Rusiji. Kupca jim išče svetovalna družba MCS Consulting. “Postopek je trenutno v fazi zbiranja nezavezujočih ponudb,” drugega pa v Intereuropi ne razkrivajo.

Naložbe precenjene
Kako se je izteklo prejšnje poslovno leto, še ni znano. “Postopek ocenjevanja vrednosti nekaterih naložb se je izkazal za dolgotrajnejšega od predvidenega. Glede na prve ocene pooblaščene revizijske družbe pa obstaja možnost, da bo revidirana vrednost nekaterih naložb znatno odstopala od nerevidiranih,” še povedo v Intereuropi.

Neuradno naj bi popravili predvsem ocenjeno vrednost naložb v Rusiji in transportu, in sicer za 50 milijonov evrov navzdol, kar bo poslabšalo rezultat poslovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.