Slovenija
78 ogledov

Nič več večurnega čakanja na avtocesti

slovenija 24.04.13. komandir prometne policije na PU KP Mitja Palcic, foto: suza Suzana Kos
Ob večjih zastojih bodo ukrepali.

"Tudi samo vodstvo policije je spoznalo, da se čaka preveč, in zato smo z Darsom pripravili načrt intervencijskih poti in načinov, kako voznike, ki zastanejo na avtocesti v večkilometrskih kolonah, spraviti z nje. Ob nesreči ali večjih zastojih zaradi cestnih del bomo tudi ukrepali. Voznike bomo spravili z avtoceste ali po točno opredeljenih izvozih, Dars bo zagotovil ustrezno signalizacijo ali pa bomo avtocesto zaprli in voznike usmerili v nasprotno stran smeri vožnje," razlaga Mitja Palčič, komandir prometne policije na koprski policijski upravi pred turistično sezono. Večurnih zastojev na avtocesti torej ne bo več? "Ocenjujem, da več kot uro, največ dve, čakanja ne bo," za Žurnal komentira komandir.

Na avtocestah so se pojavili tudi novodobni pirati; zato bodite na svoje premoženje še zlasti pozorni, če vas na počivališču ali med vožnjo (najpogosteje) tujci prijazno opozarjajo na poškodovano pnevmatiko. "Da se dopust ne bo spremenil v nočno moro, morate poskrbeti predvsem sami – med samim počitnikovanjem in tudi tako, da sami z informacijami ne olajšate dela tatovom pri vas doma," je prepričan kriminalist Cveto Kokalj. Kot pravi, je neodgovorno na primer to, da na družabnih omrežjih objavljate, kdaj in za koliko časa se odpravljate na dopust.

Starši, pazite na otroke

Vsako leto je tudi več primerov prijav spolnega nasilja in primerov, ko neznanci snemajo otroke na plažah. Starši naj jih imajo zato pod nadzorom in naj o "snemalcih" takoj obvestijo policijo.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:00 25.april 2013.

    Jaz ti priporočam , da se greš tud sončit na AC. Na črnem asfaltu sonce 2x bolj žge !

  • Žurnalček 10:59 25.april 2013.

    Ja sej po 20 letih folk tudi pričakuje , da že po zakonu statistike nekdo v Policiji sam pri sebi zve , da ima IQ 115

  • MK 08:54 25.april 2013.

    hočm reči da mi je neumno če NE SMEM PLAVATI VEČ KOT 150 m od obale