Svet
97 ogledov

Nica: Tovornjak zapeljal v množico, mrtvih 84 ljudi

Teroristični napad Reševalni pas/Twitter
V množico ljudi, ki je v francoskem obmorskem mestu Nica praznovala dan državnosti, je malo pred polnočjo zapeljal tovornjak. Mrtvih je 84 ljudi, ranjenih vsaj sto.

Voznik tovornjaka je po navedbah prič na znani Promenade des Anglais nato izstopil iz tovornjaka in začel streljati po ljudeh. "Povsod po cesti so ležala trupla," je za agencijo Associated Press povedačl prebivalec Nice Wassim Bouhel.

Časopis Le Parisien poroča, da je nato prišlo do obračuna napadalca s policijo. "Po naših podatkih so policisti voznika tovornjaka ubili," poročajo francoski novinarji, ki špekulirajo tudi o morebitnih pomočnikih napadalca.

Po spletu so zaokrožile fotografije, ki so jih udeleženci praznovanja objavili na družabnih omrežjih. Na eni od njih je viden tovornjak, ki je prerešetan s kroglami.

"Ljudje bežijo. Panika vsepovsod. Tovornjak je zapeljal v množico, vozil je prek ljudi," je zapisal novinar lokalnega časopisa Nice Martin in dodal: "Vsi krvavijo – brez dvoma so številni ljudje poškodovani!"

Christian Estrosi, predsednik regije ob Azurni obali, je ob tem tvitnil: "Voznik tovornjaka je kot kaže ubil več deset ljudi. Ostanite doma. Več informacij sledi … "

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • STF 07:58 15.julij 2016.

    Še nisem slišal, da bi kak imam ali mufti kdaj obsodil ta dejanjda...Samo tolko..

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:36 15.julij 2016.

    države ki niso izpustile k sebi migrante ni nobenega terorizma,

  • mph 07:29 15.julij 2016.

    Direktno ne, je pa dejstvo, da so namerno destabilizali muslimanske države, sprožili migracijski tsunami v Eu, zmeraj se podpirali Albance in Šiptarje še v Yu, Srbijo zbombardirali, ki je bila glavni branik EU pred stoletji pred vdorom te najbolj zločinske ...prikaži več pedofilske religije, ... za bruhat. Ok, morda bodo ugotovili, da je tukaj kakšen drugi prizadetež, me pa ne bi čudilo, če je pripadnih specifične vere.