Slovenija
14141 ogledov

Janša se je odzval v svojem slogu, od njega česa drugega sploh nismo čakali

Janez Janša
1/5
Flickr
"Tole je dobesedno za Guinessovo knjigo rekordov," je zapisal na omrežju X in naštel nekaj dogodkov, ki po njegovem niso logični.

"Ministrica, ki je podpisala sporno pogodbo za nakup Litijske, se je zavihtela med top 5 najbolj priljubljenih politikov. Minister, ki je v času, ko vlada dviga davke za obnovo po poplavah, iz državnih rezerv zagotovil 6 milijonov evrov za nakup razpadajoče stavbe brez parkirišč - se je prebil med top 8," našteva Janša.

Klemen Boštjančič | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

Tudi dejstvo, da je predsednik vlade, ki je dvakrat odobrila sporni nakup, postal bolj priljubljen, po Janševem mnenju ni mogoče, sploh, če upoštevamo dejstvo, da je podpora vladi spet padla.

"Predsednica stranke SD, ki je zahtevala odstop ministrice iz lastne kvote, je zgrmela na dno lestvice. Podobno stranka, ki jo vodi," nadaljuje šef SDS in dodaja: "A glej čudež, hkrati je minister iz iste stranke, ki je prav tako zahteval odstop Dominike, skočil prav pod vrh iste ankete." Janša s tem misli na gospodarskega ministra Matjaža Hana.

Matjaž Han Tanja Fajon | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

"Podpora vladi je v zadnjem mesecu drastično padla, a čudež in eureka - največji in najbolj odgovorni vladni stranki, njenemu predsedniku in celo vodji njene poslanske skupine se je podpora v istem času povečala," se vodja največje opozicijske stranke obregne ob podatke, ki jih je javnomnenjska raziskava namerila Robertu Golobu in Borutu Sajovicu.

Robert Golob | Avtor: Žan Kolman/KPV Žan Kolman/KPV

Iz ankete je čudežno izginila Ljudmila Novak, ki je na njej dolgo časa kraljevala v samem vrhu, sklene Janša: "Nadomestil pa jo je po še večjem čudežu poslanec iste stranke s skokom meseca. Ni kaj, šefica Mediane Janja Božič Marolt si je tokratni honorar Dela več kot pošteno trdo prigarala."

V naslednji objavi pa zapiše še eno 'cvetko', kot ji pravi: "Kritike vlade zaradi zamud in šlamastik pri odpravi posledic avgustovske ujme se vrstijo po tekočem traku, a koordinator vlade za odpravo posledic poplav Boštjan Šefic se je na lestvici zavihtel kar na 3. mesto, celo pred Natašo Pirc Musar."

Boštjan Šefic v Strugah | Avtor: Daniel Novakovič/STA Daniel Novakovič/STA

Komentarjev 108
  • atamama 19:01 13.februar 2024.

    Ali so tisti ventilatorji, maske, itd od ''dobrotnikov'' že vse pospravili? (Vprašam za prijatelja, ki je JJ generacija iz ZSMS, pa mu ni jasno kako se lahko zgodi šlamparija ministru? In pa ministrici tudi? Pa pravi da mu je žal ...prikaži več za agitiranje v njegovih 40 letih, da bi sedaj pri 70 še enkrat obkrožil drugače...)

  • bobubob 17:24 13.februar 2024.

    Zakaj povojni morilci še niso kaznovani? In zakaj cepilni morilci še niso kaznovani? Iz povsem enakega razloga - tule je bila nad plebsom izvajana intenzivna genska selekcija. Zato sploh ni (več) pokončnih, ki bi si upali reči, da je cesar ...prikaži več (še vedno) nag - ne med levimi, ne med t.i. desnimi. Resnica pa tabu. Bivši PV bo torej utihnil takoj, ko ga bo po ličkih spet potrepljala kaka jedrna (bruseljska) gnida. Storitev pradavnega Jude je bila zelo draga v primerjavi z današnjimi judeži.

  • jezero 15:47 13.februar 2024.

    Z njegovimi 20% seveda ne postaneš predsednik vlade. Pa še Plemenitega ni več!