Slovenija
11 ogledov

"Ničesar ne bomo prodali pod ceno"

"Vse družbe Istrabenz turizma trenutno poslujejo v mejah realnih pričakovanj in Žurnal24 main
Z bankami se pogaja o reprogramu dolga. V drugem krogu manj ponudb za Turizem Kras.

Zavezujoče ponudbe za nakup Turizma Kras so oddali Občina Postojna oziroma družba Postojnska jama, katere ustanovitelj je občina, konzorcij lokalnega gospodarstva in družba KB 1909.

Za oddajo se niso odločili v Jadranu Sežana, podjetju Venus Trade in skupini sežanskih podjetnikov, ki je v prvem krogu neuradno ponudila največ, a so jo nekateri finančni investitorji medtem zapustili. Predstavnik skupine Edi Fabjan je zanikal, da bi bil to Gold Club Lorisa Požarja, češ da z njim niso sodelovali. Postojnski podjetnik Marjan Batagelj, direktor družbe Batagel & Co., svojo odločitev še skriva. Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz turizma, je včeraj izrazil željo, da bi bile ponudbe resne. “Prodali bomo le, če bodo cene na tisti minimalni ravni, ki smo jo mi in banke predvideli, in to katerokoli od treh ponujenih naložb.”

Za hotela Adriatic in Kempinski Palace so neuradno ponudbe pod pričakovanji prodajalca. Na naše vprašanje, ali se z bankami pogajajo o reprogramu dolgov, Antolovič odgovarja, da so vse možnosti na mizi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.