Slovenija
21 ogledov

Nihče ne želi biti kriv

Iz ljubljanske tiskane izdaje Žurnal24: Stožice. Organizatorji valijo krivdo na Zavod Tivoli, ta na LPP, slednji pa na prva dva.

Na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) so nam zatrdili, da bi po petkovem koncertu Davida Guette v Stožicah zagotovili več avtobusov, če bi jih za to zaprosili organizatorji ali Zavod Tivoli, ki upravlja objekte v Stožicah. V soboto zgodaj zjutraj je namreč več sto obiskovalcev več kot uro v mrazu in snegu čakalo na prevoz.

Logistika in pijača
Postopek. Ko je v Stožicah napovedanih več kot šest tisoč obiskovalcev, LPP doda štiri avtobuse, pri deset tisoč pa deset, ki vozijo od Stožic do Bavarskega dvora. Dvajset minut po prireditvi avtobusi odpeljejo še v Črnuče, na Dolgi most, v Zalog, Podutik, Nove Jarše, na Rudnik in v Vižmarje - Brod.
Pijača. Žganih pijač se na koncertu z izjemo VIP-prostorov ni prodajalo, saj se je Zavod Tivoli, ki je skrbel za točilne pulte, zbal prevelike opitosti obiskovalcev. Kljub temu je bilo po besedah Jakiča v dvorani veliko ostankov bruhanja.

Komunikacijski šum
Izvršni direktor LPP Peter Horvat pravi, da dodatnih avtobusov ne zaračunavajo in da so z Zavodom Tivoli dogovorjeni, da jih o vsaki prireditvi, kjer želijo dodatne avtobuse, obvestijo najpozneje dva dni pred prireditvijo. ''Tukaj je treba izpostaviti organizatorja, ki dela zato, da nekaj zasluži, a kljub temu ni poskrbel, da bi njegovi obiskovalci imeli urejen prevoz s prireditve,'' pove Horvat in dodaja, da so poskušali z organizatorjem stopiti v stik na dan koncerta, saj so želeli izvedeti, ali so potrebni dodatni avtobusi, vendar so telefoni ostali nemi.

LPP naj bi bil obveščen
Nasprotno trdi direktor Zavoda Tivoli Roman Jakič, ki pravi, da na začetku vsakega meseca objavijo napovednik dogodkov, iz katerega naj bi bilo razvidno, kdaj je potrebnih več avtobusov. ''V primeru koncerta Davida Guette smo vsem akterjem sporočili, da pričakujemo več kot šest tisoč obiskovalcev,'' razloži in doda, da vedno, ko je napovedanih več kot šest tisoč obiskovalcev, zaprejo Vojkovo cesto in povečajo število avtobusov, kar je potrdil tudi Horvat.

Kdo je odgovoren?
''Kolikor je nam znano, je bil LPP s strani Zavoda Tivoli obveščen o tem, da se na prireditvi pričakuje več kot šest tisoč ljudi,'' pravi Gregor Zalokar, predstavnik za odnose z javnostmi organizatorjev Asanti, EEMM in Collegiuma. Poudari, da so opozarjali, da v Stožicah ni dovolj parkirnih prostorov, zato naj obiskovalci uporabijo javni prevoz. Drugače pa meni ljubljanski župan Zoran Janković, ki trdi, da je organizator dolžan naročiti določeno število avtobusov, česar pa v tem primeru ni naredil. ''Če bi jih, bi prišli,'' doda 
Janković.

           10
tisoč in več obiskovalcev je v petek napolnilo dvorano Stožice.

Garderobe niso želeli
Na vprašanje, zakaj na prireditvi ni bilo garderobe, pa Zalokar odgovori, da postavitev tako velike garderobe, ki bi omogočila kakovostno in varno hrambo oblačil, ni bila možna, zato so dogodek izpeljali brez nje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.