Slovenija
7 ogledov

Nihče več mu noče donirati

ljubljana 06.11.09, mestna hisa, mestni trg, rotovz, mol, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Letos MOL dobila le en odstotek donacij v primerjavi z letom 2007.

"Leto 2007 je bilo leto gospodarske rasti in leto, ko direktorjev ni bilo strah dati donacij, ko niso imeli težav, da se kjerkoli pojavijo kot sponzorji ali donatorji." Tako je ljubljanski župan Zoran Janković pojasnil, da je letos Mestna občina Ljubljana (MOL) dobila rekordno malo donacij (13 tisoč evrov), leta 2007 pa rekordno veliko (slabega 1,3 milijona evrov). Da je bila gospodarska rast tudi leto prej in kasneje, pa takrat ni bilo toliko donacij, si župan razlaga takole: "Ja, ampak leto kasneje so dajali donacije neposredno našim zavodom, zato ta denar ni šel v proračun MOL."

Janković torej, kot kaže, ne meni, da je bilo pred šestimi leti toliko donacij zato, ker je bilo to prvo leto, ko je vse leto županoval, in so si donatorji tudi tako poskušali zagotoviti posle v MOL. Pravi, da ga bolj skrbi to obdobje zdaj, ko se nihče več noče izpostavljati kot donator ali sponzor.

Donacija le za EuroBasket

Včeraj je sicer MOL dobila 50 klimatskih naprav za vrtce, in to je bila edina donacija, ki jo je dobila, ker je gostila EuroBasket, je dejal župan. Kolikšna je njena vrednost, niso povedali. Letos je sicer s 1.500 evri največji donator Petrol, med donatorji pa najdemo tudi Agrokor in pet javnih podjetij (Energetika, Toplarna, Vodovod - Kanalizacija, Žale ter Ljubljanska parkirišča in tržnice).

Komentarjev 4
  • Žurnalček 18:20 19.december 2013.

    Dej smrkavc Neljubljanski bod tih , pa svojga Župana glej , ne mojega , ki te nič ne briga !

  • krtmen1 15:06 19.december 2013.

    Ne, banda je MOL-ovska in bandit je župan. Se že davno ve, da se v Ljubljani noben posel ne spelje mimo zorangutana, nje.

  • zztop 13:20 19.december 2013.

    A ti pa misliš, da so doniral MOL? Jasno , da je šel del za njega, kva se delaš bebastega. Še hujš je od unih dveh, ki si jih napisu.Ja, pa kolk je on in Mercator dal za Krim ...prikaži več rokometašice. En ku..c je dal!! Dat so moral dobavitelji, če so hotel ostrat na policah Mercatorja. Štekaš stari, da mu ni bilo težko nekaj potem tud za rokomet dat!!.