Slovenija
32 ogledov

"Nikamor se ne mudi"

Jernej Vrtovec je pozval predvsem mlade, naj sledijo njihovemu pozivu. (Foto: De Žurnal24 main
Predsedniki podmladkov SDS, SLS in NSi so družno pozvali proti arbitražnemu sporazumu na referendumu 6. junija. Pozivajo predvsem mlade, naj sledijo njihovemu pozivu.

"Predvsem mladi prebivalci Slovenije bodo to neumnost vlade občutili v prihodnosti, ko bomo izgubili dostop do odprtega morja. Zato je odgovornost predvsem na mladih, da gredo na referendum in se odločijo proti arbitražnemu sporazumu ter hkrati za celovitost Republike Slovenije," je dejal Jernej Vrtovec, predsednik Mlade Slovenije.

Predsednik Slovenske demokratske mladine Klement Perko pa je poudaril, da bodo na tem referendumu imeli mladi, tudi tisti rojeni po osamosvojitvi, prvič priložnost odločati o vitalnih interesih Slovenije. Pozval jih je, naj glasujejo "proti nepremišljenemu hitenju pri reševanju problemov, proti nesprejemljivemu tveganju in proti arbitražnemu sporazumu".

"Nikamor se ne mudi"
"Popolnoma nesmiselno je, da v času, ko bi se nujno morali ukvarjati z gospodarsko krizo, hitimo na vrat na nos z reševanjem nekega vprašanja, pri katerem se nam nikamor ne mudi, saj 'status quo', ki trenutno obstaja, omogoča dostop do odprtega morja,"
je povedal Perko.

Paketna rešitev
Predsednik Nove generacije SLS Bor Zgonc pa je opozoril na veliko manipulacij okoli referendumske kampanje. Kot je dejal, "tu ne gre za redefinicijo političnih moči", ampak da bodo v primeru sprejetja arbitražnega sporazuma "služnost na našem določali drugi".

Menil je, da bo zavrnitev arbitražnega sporazuma dala podlago za nadaljnje pogovore in omogočila, da se vsa mejna vprašanja bivših jugoslovanskih republik rešijo v paketu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.