Slovenija
17 ogledov

"Nikogar nisem krila"

Ministrica še ni zaključila s pričanjem. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič zavrača namigovanja, da je bilo njeno včerajšnje pričanje v prid nekdanjemu obrambnemu ministru Karlu Erjavcu.

Ministrica Ljubica Jelušič pojasnjuje, da je zgolj odgovarjala na zastavljena vprašanja. Ker pa pričanje še ni končano, je neumestno in nedopustno komentirati in ocenjevati njeno pričanje ter ugibati, kaj pomeni za obtožene v procesu. "Še posebej je to nedopustno, ker sojenje poteka brez prisotnosti javnosti," poudarja ministrica.

Zaradi komentiranja in ocenjevanja njenega pričanja s strani drugih udeležencev včerajšnje razprave v medijih se je ustvaril konstrukt, ki z njenim dejanskim pričanjem nima povezave. O njenih odgovorih bo razsodilo sodišče, vse ostalo so špekulacije, poudarja.

Obramba zadovoljna
Včerajšnje pričanje ministrice je po besedah odvetnika Karla Erjavca Luke Podjeda potrdilo tezo obrambe, da Erjavec pri nakupu oklepnikov ni delal nevestno. Z njim se je strinjal tudi odvetnik nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana Emil Zakonjšek. Po končani obravnavi je bil zadovoljen tudi Karl Erjavec, ki je dejal, da vse več elementov kaže, da ni ravnal nevestno in da je postopek politično motiviran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.