Slovenija
152 ogledov

Nima, a bi plačal

Ranko Mimovic
1/6
Anže Petkovšek
Mimović. Dolga ni poravnal, zdaj ponuja pol milijona za svobodo.

Ranko Mimović, lastnik propadlega Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) državi za izpustitev iz pripora ponuja varščino. Po naših neuradnih informacijah gre za pol milijona evrov.

"Najprej je treba preveriti izvor tega denarja," poudarja tožilka Blanka Žgajnar. Mimović in Stanko Petrič, bivši šef CPL, namreč že od leta 2011 podjetniku Alojzu Bizjaku dolgujeta dobra dva milijona evrov. Dolg bi morala poravnati do septembra predlani, a je Bizjak na denar čakal zaman, zato je oba prijavil.

Mimovića je policija aretirala v začetku januarja zaradi domnevnih goljufij, finančnega izčrpavanja ter oškodovanja CPL, njegovih hčerinskih podjetij KPL in Tovarne asfalta Črnuče. Od takrat je v priporu, Petrič pa v hišnem priporu.

Možnost, da priznata 27. marca


Zaradi pogajanj o priznanju krivde so včerajšnji začetek sojenja preložili. "Intenzivno se pogajamo in dogovarjamo, zato prosimo za preložitev naroka," je Mimovićev zagovornik Boris Grobelnik prosil ljubljansko sodnico. Namesto danes bo ta Mimoviću in Petriču 27. marca ponudila, da priznata krivdo in se v zameno za to s tožilstvom pogodita za kazen.

Komentarjev 2
  • Mio Mondo 07:45 14.marec 2014.

    Bravo "nimam casa"

  • texpower007 07:35 14.marec 2014.

    Jaz bi mu rekel "fant, varščina je 2,5 mio €"... Če in ko bi nakazal, bi 2 mio vrnil dolžnikom, pol mio pa bi šlo za stroške in v državni proračun... Fantu pa bi dal da več v življenju ne ...prikaži več more ne odpreti podjetja, ne se zaposliti kjerkoli.. za en mali prometni prekršek (telefon med vožnjo) pa bi ga dal v čuzo za mesec dni, in tako v krogu... pa bi bil red