Slovenija
16 ogledov

Nima težav z odplačevanjem kredita

Zoran Janković Anže Petkovšek
Janković se čudi, da bi morala MOL plačevati nepremičninski davek za stavbe, ki jih mora brezplačno oddajati v najem državnim organom.

"Moja plača je 2.503 evre. Electa mi vrača denar, tako plačujem kredit Banki Koper," je ljubljanski župan Zoran Janković odgovoril na vprašanje, kako mu uspe odplačevati kredit pri Banki Koper, ki je občutno višji od njegove plače. Njegova mesečna anuiteta naj bi bila štiri tisoč evrov.

Veliko bo pritožb

Janković meni, da bo zakon o davku na nepremičnine, če bo sprejet, predmet številnih pritožb, a dodaja, da je treba počakati, saj se še ne ve, kakšen zakon bodo sploh sprejeli.

"Župani mestnih občin smo zahtevali, da občine dobijo enako kot do zdaj, pa da občani ne plačujejo več. Ob tem je zanimivo, da bi morali plačevati davek za Kresijo, kjer oddajamo prostore v brezplačni najem državnim organom," je še dejal ljubljanski župan. Dodal je, da ima MOL v lasti 66 tisoč kvadratnih metrov prostorov, od tega jih mora kar 40 odstotkov oddati v brezplačni najem in za vse te bi morala plačati nepremičninski davek.  

Dokumenti le za pet let

Komentiral je tudi predlog, po katerem bi premoženje neznanega izvora proučevali za deset let nazaj in bi ga 70-odstotno obdavčili, če posameznik ne bi znal dokazati izvora.

"Osebno me ne moti, ne vem pa, kako bodo to preverjali, ker po zakonu moraš hraniti dokumente pet let, ne vem, kako bi potem preverjali za deset let," je dejal.


Komentarjev 14
  • vico 09:42 30.oktober 2013.

    ZOKI je careeeeeeeeeeee.

  • Mirna Peč 21:29 29.oktober 2013.

    zaradi takih smo tam kjer smo... le kdo mu je odobril tak kredit, mesečni obrok je večji kot njegova plača... halooo...žalostno, ampak resnično nas imajo za tepce...

  • smejka 20:58 29.oktober 2013.

    pa so dosegli "vladarji" kar so hoteli...tu na spletu se raja med sabo kregamo,namesto,da stopimo skupaj in preženemo oderuhe