Slovenija
21 ogledov

Nintendo si je prislužil grajo Greenpeacea

Šef Nintenda Satoru Iwata zavrača izsledke Greenpeacove študije. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je v svojo četrtletni študiji o okolju prijaznejših elektronski napravah pohvalila Nokia ter okarala Nintendo.

Nintendo si je grajo prislužil zaradi nizkih okoljevarstvenih standardov njunih proizvodov. V družbi so se na izsledke raziskave odzvali rekoč, da koljske organizacije postavljajo različna vprašanja, ki pa so nagnjena k temu, da so ozko osredotočena, in tako ne podajo celovite slike o dejavnostih podjetja.

Greenpeace je v svoji študiji ocenjeval 18 vodilnih svetovnih proizvajalcev zabavne elektronike na podlagi tega, kako okolju prijazni so njihovi proizvodi. Še posebej so se osredotočili na prisotnost polivinil klorida (PVC) in bromiranih zaviralcev gorenja (BFR) v proizvodih. Gre namreč za strupeni kemikaliji z dolgo obstojnostjo v naravi in možnostjo nalaganja v človeških telesih.

Na vrhu lestvice pa se je znašel finski proizvajalec mobilnih telefonov Nokia, sledijo mu Sony Ericsson, Philips, Motorola in Apple.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.