Slovenija
67 ogledov

"Nisem ponarejevala in ne bom odstopila"

Alenka Koren Gomboc Mediaspeed.net
Poslanka SDS Alenka Koren Gomboc je v ponedeljek v pogovoru za Koroški radio zatrdila, da ni ponaredila spričevala. Z mesta poslanke ne bo odstopila.

Potrdilo sodišča dokazuje, da poslanka Alenka Koren Gomboč ni v kazenskih postopkih na sodišču, kar pa ne pomeni, da ni v nobenem od predkazenskih postopkov, poročata današnji Večer in Dnevnik. Po njunem pisanju potrdilo ne spreminja dejstva, da je bil na tožilstvu leta 2007 pravnomočno zaključen kazenski postopek zaradi ponarejanja listin.

Je pomagala pri kreditih?

Celjski kriminalisti v okviru predkazenskega postopka na podlagi anonimne ovadbe preiskujejo sum o domnevni zlorabi položaja in ponarejanju pri kreditih v času, ko je bila Koren Gombočeva zaposlena v banki SKB. Po pisanju nekaterih medijev na dan prihajajo tudi indici, da bi to lahko bil dejanski razlog, zakaj je Koren Gombočeva morala zapustiti banko.

Na tožilstvu podrobnosti o pravnomočno zaključenem kazenskem postopku, ki so ga zoper Koren Gombočevo vodili pred šestimi leti, ne razkrivajo. Znano pa je, da se je s tožilstvom pogodila in v korist slovenjgraške bolnišnice nakazala 1.000 evrov, kar je v skladu z zakonom, zato je tožilstvo s sklepom kazensko ovadbo zavrglo.

SDS pričakuje pojasnila

V SDS sicer pričakujejo, da bo njihova poslanka sama pojasnila in odgovorila na očitke v zvezi s ponarejenim spričevalom. Predsednik državnega zbora Gregor Virant pa je v zvezi s primerom Koren Gombočeve prejšnji teden dejal, da "ponarejevalci diplom ne spadajo v državni zbor".

Komentarjev 19
  • ennanova 10:26 23.januar 2013.

    Janković, Janša, Kučan in Stanovnik, odstopite! ( Miha Jazbinšek)Ker je ključ razpleta vsake politične krize v državi v Ljubljani sami, sem se dolžan odzvati na dvoje prvih sporočil v poplavi trenutnih, ki zanikujejo legitimnost in legalnost ugotovitev Komisije za ...prikaži več preprečevanje korupcije in sesuvajo vrednote pravne države na polju integritete državljanov in inštitucij.http://za-misli.si/kolumne/ostali-avtorji/749-jankovic-jansa-kucan-in-stanovnik-odstopite--miha-jazbinsek

  • Sandi 09:15 23.januar 2013.

    Seveda nisi ponarejala, za kaj takega si preneumna. Ampak nakup ponarejenega spričevala je prav tako greh, se ti ne zdi? Ne razumem, kako trpimo take kreature v parlamentu, fizično bi jih bilo treba zabrisati v smetnjak!

  • privat 08:25 23.januar 2013.

    in kdo lahko vse to poštima?? Da vrne državo pod okrilje zadostne pravice!! Noben je moje mnenje.