Slovenija
29 ogledov

"Nisem poravnal sinovega dolga"

Jure Janković Benjamin Kovač
Zoran Janković je danes dejal, da ni poravnal sinovega dolga. Pišljarju je le izročil ključe hiše.

Kot smo poročali včeraj naj bi sin ljubljanskega župana Jure Janković plačal tri milijone evrov, ki jih je bil dolžan podjetniku Marjanu Pišljarju. Po poročanju oddaje 24ur, naj bi dolg poravnal oče, župan Zoran Janković, ki pa je danes vse navedbe o poplačilu zanikal, pišejo Finance. Dejal je, da je sinu pomagal le v delu, ko je šlo za izročitev njegove hiše Pišljarju.

"V ostalem delu nisem poravnal sinovega dolga. Torej, ne drži, da sem poravnal dolg, kot je napačno navedeno v prispevku, in se z gospodom Pišljarjem nisem nikoli dogovarjal ne za posojilo, ne za vračilo tega," je v zahtevku za popravek včerajšnjega poročanja na Pop TV, zapisal Janković.

Kje je dobil denar?

Izvor denarja, ki ga je dobil Pišljar, neuradno preverja tudi Urad za preprečevanje pranja denarja, saj se je odločil, da bo denar poskušal zavarovati z vsemi možnimi pravnimi sredstvi, so poročali v oddaji 24ur.

Neuradno bi lahko Jure Janković denar dobil od prodaje hotela Delfin v Omišlju na Krku, ki je v lasti zagrebške E-gradnje, v kateri je direktor Damijan Janković, 95-odstotni lastnik E-gradenj pa je podjetje Electa v lasti bratov Janković. S prodajo hotela naj bi zaslužili marca zaslužili nekaj milijonov.

Spomnimo ...

Del dolga je Jure Janković poplačal že pred časom, med drugim je podjetniku Marjanu Pišljarju predal družinsko hišo v Grosupljem, ki je bila ocenjena na približno 300 tisoč evrov. Pa tudi izkupiček dražbe, na kateri so prodajali slike, kolesa, pohištvo in ostale zarubljene predmete iz hiše. Pred tem naj bi plačal tudi 600 tisoč evrov. Tako naj bi sedaj povrnil nekaj več kot dva milijona evrov.

Komentarjev 8
  • PIKO5 21:54 19.julij 2013.

    LBLJAVA JE BOLANA

  • dd 14:45 19.julij 2013.

    Najbrž bo res kandidiral za predsednika stranke, pa mora oprat nekaj grehov??

  • JANEZON 11:29 19.julij 2013.

    Prav je , da je plačal dolg.Od kje mu denar niti ni pomembno,samo da ni spet koga drugega nategnil................