Slovenija
41 ogledov

˝Nismo črna ovca˝

Boštjan Tancer: ˝Varnost Maribor je socialno podjetje z visoko stopnjo socialneg Žurnal24 main
Varnost Maribor. Zavedajo se prenizkih plač, a pravijo, da nič ne morejo.

"Varnostno osebje v Sloveniji je prenizko plačano, tudi njihov ugled je prenizko vrednoten, in to je problem v celotni panogi. Ampak če se kdo trudi za izboljšanje, to počnemo v Varnosti Maribor. Mi nismo črna ovca, ampak najbolj urejeno podjetje za zasebno varovanje in se trudimo še izboljšati," se je na naša dva članka o slabih plačah varnostnikov povsod po državi in tudi v podjetju Varnost Maribor odzval Boštjan Tancer, član upravnega odbora.

Dvig plač pomeni propad podjetja
Plača varnostnika pri Varnosti Maribor je 507 evrov bruto, kar je nekaj evrov nad izhodiščnim plačilom. Poslovodstvo omenjenega podjetja se prenizkih plač dobro zaveda, a jih ne morejo dvigniti, pravi Tancer:

"Če dvignemo plače za deset odstotkov, lahko zapremo podjetje in čez šest mesecev bo 1.100 zaposlenih na cesti." Sicer pa dodaja, da zaposlenim omogočajo izobraževanja, regres so izplačali v enkratnem znesku, zaposleni lahko koristijo počitniške kapacitete, organizirali so Božičkova darila za otroke zaposlenih, novoletno zabavo, varnostijado ...

180 delavcem dvignili plačo
Tancer pa še izpostavi bistveni srž problema prenizkih plač.

"Naročnik, predvsem država, za zasebno varovanje izbere tistega, ki ponudi najnižjo ceno. Takšno ceno pa ponudijo tudi na račun nizkih plač varnostnikov. Mi pod ceno ne želimo, pa čeprav izgubimo kak posel. Smo pa letos več kot 180 varnostnikom dvignili izhodiščno plačo za od šest do sedem odstotkov,"
pojasnjuje Tancer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.