Slovenija
7 ogledov

"Nismo se dogovarjali o cenah"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Združenje slovenskih žičničarjev in Zbornica gorskih centrov zanikata, da bi se kartelno dogovarjali o višini smučarske vozovnice za odrasle. Urad za varstvo konkurence ne razume njihovih očitkov.

Pet smučišč ima enotno ceno za smučarsko vozovnico za odrasle, ki znaša 28 evrov, zaradi gospodarske krize in manjše kupne moči prebivalcev. Šesto smučišče pa ima zato takšno ceno, ker se je združilo s sosednjim italijanskim smučiščem. Tako pojasnjujejo v Združenju slovenskih žičničarjev in v Zbornici gorskih centrov.

Urad za varstvo konkurence je namreč sprožil postopek zoper žičničarje in šest smučišč, zaradi suma, da kršijo načelo konkurence.

In medtem ko se v Združenju in Zbornici razburjajo, da se je Urad že tako ali tako odločil, da jih oglobi z denarno kaznijo 10 odstotkov letnih dohodkov, na Uradu pojasnjujejo, da do vprašanja globe sploh še niso prišli.

"Upravni postopek ni končan, šele po upravnem postopku pa sledi prekrškovni postopek,“ nam je pojasnil direktor Urada Jani Soršak. Smučišča so sicer dobila že pred dvema mesecema povzetek dejstev v zvezi s sumom, nato so zahtevala izključitev določenih oseb iz postopka, tako da se bo celotna zadeva še vlekla in je nemogoče govoriti o končni odločitvi Urada, opozarja Soršak. "Kam se nagibamo, je jasno," pravi. Tudi smučišča so bila o tem obveščena, to  je tudi vse, do dokončne odločitve pa je še daleč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.