Slovenija
50 ogledov

“Nismo več na varnem terenu”

Žirovniški župan Leopold Pogačar je ravnatelju OŠ Žirovnica Valentinu Sodji pred Žurnal24 main
Civilna zaščita. Poveljstvo štaba na Jesenicah prevzel Igor Arh, v Žirovnici Marjan Dobnikar.

Jesenice, Žirovnica. Ob dnevu civilne zaščite je žirovniški župan Leopold Pogačar Osnovni šoli (OŠ) Žirovnica včeraj v uporabo predal avtomatski defibrilator. “Gre za drugi defibrilator v občini, ki je namenjen večnamenski dvorani, upam pa, da ga bodo uporabljali čim manj,” je dejal.

“Krivi pogosto ljudje”
Zamenjala pa sta se poveljnika občinskih štabov civilne zaščite v občinah Jesenice in Žirovnica. Vodenje jeseniškega štaba je prevzel Igor Arh, žirovniškega pa Marjan Dobnikar, predsednik Gasilske zveze Jesenice. Oba poveljnika sta med prednostnimi nalogami izpostavila nadaljevanje dela predhodnikov, predvsem na področju usposabljanja in obveščanja.

Ob predaji poveljstva je nekdanji jeseniški poveljnik Branislav Petrovič poudaril, da se je treba zavedati pomena civilne zaščite: “Nismo več na varnem terenu; veliko je zemeljskih plazov in hudournikov, ki jih včasih nismo poznali, zanje pa smo pogosto krivi kar ljudje sami s svojimi dejanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.