Slovenija
100 ogledov

"Nismo več varni"

Miha Žvan, lastnik galerije in trgovine Zvon, je včeraj popravljal vrata in menj Žurnal24 main
Bled. Včeraj štirje vlomi in tatvina. Lastniki lokalov zaradi pogostosti vlomov zaskrbljeni. Ponoči okrepljen nadzor.

“To je nenormalno! Ni mi jasno, kako se lahko to dogaja že več mesecev. Vsak teden dva ali trije vlomi. Tega je res preveč! Lastniki lokalov se ne počutimo več varne,” je včeraj za Žurnal24 poudaril Jani Klemenčič, lastnik restavracije Chilli.

Odnesli tudi kameri
Lastniki blejskih lokalov so včeraj kar po vrsti menjavali ključavnice, saj so neznanci v noči na torek vlomili v štiri lokale, zagrešili pa še tatvino.

Leon Keder, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj, je povedal, da so vlomili v štiri lokale in iz blagajn odnesli manjše količine menjalnega denarja, po od sto do 150 evrov. “Obravnavali pa smo tudi tatvino dveh videokamer,” je dodal.

Vlomljeno je bilo v gostinska lokala Arbor in Peglez'n, v vinoteko Zdravljica ter v galerijo in trgovino Zvon, izpred restavracije Chilli pa so ukradli zunanji varnostni kameri.

“Dve so odnesli, eno pa posprejali z barvo. Prejšnji teden so s steklenega reklamnega napisa odvili vijake, da bi odnesli televizor. Lokal imam dobro zavarovan z notranjimi in zunanjimi kamerami; ena je nameščena tako, da je presenečenje za vlomilce,”
je dejal Klemenčič in dodal, da bodo lahko posnetki ene od kamer v pomoč pri odkritju storilcev, škode pa ima za okoli 500 evrov.

“Ponoči bi morali na Bledu okrepiti redarsko službo in obhode policistov, kajti to, kar se dogaja, je preveč. Čas na kamerah kaže, da naj bi se vlomi zgodili okoli treh zjutraj.”

klemen%C4%8Di%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vino pustili, iskali denar

Telefonski klic policistov je bil včeraj zjutraj napoved slabe novice tudi za Miho Žvana, lastnika galerije in trgovine Zvon, in za Todorja Tošo Sebešana, solastnika vinoteke Zdravljica.

“Pobrali so menjalni denar, okoli sto evrov. Od lani se vlomi kar vrstijo. Ne vem, ali se vračajo časi vaških straž?!” je zgrožen dejal Žvan. Vlomilci si v vinoteki niso privoščili vina, so pa iskali blagajno z denarjem. “V manj kot letu je to že drugič,” je opozoril Sebešan in odgovorne službe pozval k poostritvi nadzora.

Policija bo okrepila nadzor
Po besedah Borisa Sodje, vodje medobčinskega redarstva občin Bled in Bohinj, redarji nočnega nadzora ne opravljajo: “Ta je v pristojnosti države.” Torej policije. Keder na drugi strani pa je dejal, da je policija nadzor že okrepila “in ga še bo”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.