Slovenija
26 ogledov

Niso čakali na ukrepe

Franc Jesenek je ob Malečniškem mostu naložil kar velik kup azbesta, ki ga je po Žurnal24 main
Posebna akcija. Snaga je azbestne plošče odstranila, da ne bi kazile mesta.

Azbestne plošče, ki so po akciji Očistimo Slovenijo končale ob robovih cest in gozdov, je Snaga nedavno odstranila s posebno akcijo.

Niso čakali na določila

Bartokovi sem naročil, naj se ti odpadki odstranijo. Stroške si bosta razdelili MOM in Snaga.
Franc Kangler, župan Maribora

 

Čeprav inšpektorat za okolje in prostor po besedah Irene Bartok, direktorice Snage, ni izdal odločb, na podlagi katerih bi lahko te nevarne odpadke odpeljali, so se skupaj z Mestno občino Maribor (MOM) odločili, da azbestne plošče odstranijo.

"Če bi čakali na navodila ministrstva za okolje in prostor, kako naj ravnamo z azbestom, ki je ostal od akcije Očistimo Slovenijo, bi te plošče stale ob cestah do leta 2011," je pojasnila Bartokova.

Z okoljskega inšpektorata so potrdili, da čakajo na načrt ukrepov, kako se lotiti tudi nevarnih odpadkov, ki so ostali od prej omenjene akcije. "Obseg črnih odlagališč krepko presega okvire inšpekcije," so dodali na inšpektoratu.

Kar 30 ton azbesta
Akcija odstranjevanja omenjenih plošč je končana. Bartokova je pojasnila, da so odstranili okoli 30 ton azbesta. "Cena za odpad tone azbesta je okoli 170 evrov," še dodaja prva dama Snage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.