Slovenija
9 ogledov

Niso izglasovali veta

Svetlik je še pred svetniki zavrnil očitke o zakonu. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Državni svet ni izglasoval veta na zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Državni zbor je zakon izglasoval pretekli torek, izid glasovanja v državnem svetu pa je bil tesen. Veto je podprlo 16 svetnikov, prav toliko jih je bilo proti.

Bojan Kekec, prvopodpisani pod zahtevo za veto, je med najbolj spornimi deli zakona izpostavil omejevanje sosedske pomoči, ureditev kratkotrajnega dela ter visoke globe za fizične osebe, ki bi lahko za marsikoga pomenile veliko obremenitev. Kekec ocenjuje, da bodo prizadeti medsosedski in medčloveški odnosi, da bo na terenu prihajalo do absurdnih situacij, bistvenega učinka na tiste, ki na veliko kršijo zakon, pa ta zakon ne bo imel.

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je očitke predlagateljev veta zavrnil ter ponovno zatrdil, da je zakon dober. Sosedsko pomoč je omejeval tudi stari zakon, je poudaril, visoke kazni pa lahko imajo tudi preventivni učinek. "Ta zakon ne gre proti malemu človeku," je poudaril.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.