Slovenija
32 ogledov

Niso jih prodali

Koprska občina je že tretjič neuspešno prodajala sklop 15 nepremičnin, ki gledaj Žurnal24 main
Koper. Na javni dražbi spet prodajali “sporne” ankaranske parcele, toda interesentov ni bilo.

Dražba. Mestna občina Koper (MOK) je na včerajšnji javni dražbi z izklicno ceno 5,7 milijona evrov prodajala 37 sklopov nepremičnin, ki jih ima v svoji lasti. Čeprav se je na dražbi zbralo precej interesentov, je občina prodala le 11 manjših nepremičnin v skupni vrednosti 364 tisoč evrov.

Na dražbi tretjič
Med nepremičninami je MOK vnovič prodajala tudi parcele v Ankaranu (na Debelem rtiču) v skupni izmeri 26.828 kvadratnih metrov in izklicni vrednosti 4.034.019 evrov, ki pa jih tudi tokrat ni želel kupiti nihče.

Spomnimo: gre za parcele, ki jih je MOK lani že dvakrat prodajala na javnih dražbah. Prvič je bila izklicna cena 4.688.290 evrov, drugič pa so ceno spustili na 3.991.077 evrov. Parcele bi lahko nato MOK v skladu z zakonom v treh mesecih prodala z metodo neposredne pogodbe, a med krizo je bil to očitno prevelik finančni zalogaj.

Proti pozidavi
Proti prodaji teh parcel se je že večkrat opredelil Gregor Strmčnik, prvopodpisani pod pobudo o ustanovitvi občine Ankaran. Razprodaja in pozidava Ankarana sta bila namreč dva od argumentov pobudnikov za samostojno občino. Ali in kdaj bo MOK še poskušala prodati omenjene nepremičnine, nam včeraj niso odgovorili.

Janez Pezelj, generalni sekretar Rdečega križa Slovenije, ki ima nedaleč stran v lasti mladinsko zdravilišče, nam je ob tem dejal, da si želijo ohraniti ta košček neokrnjene narave, in je proti njeni pozidavi. “Prizadevamo si, da bi bil celoten Debeli rtič zaščiten naravni rezervat, v katerega bi lahko otroci iz vse Slovenije hodili na sprehode in v katerem bi omogočili izobraževanje o klifih,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.