Slovenija
33 ogledov

"Niso me odstavili"

Milan Krek je raziskovalno delo ZZV Koper približal javnosti in s tem želi nadal Žurnal24 main
Na ZZV Koper se mu je iztekel direktorski mandat, a se bo znova prijavil.

“Ste mislili, da me je minister odstavil?” je v smehu odvrnil Milan Krek, direktor Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Koper, ko smo ga vprašali, zakaj zavod prek razpisa išče njegovega naslednika. Kot je pojasnil, se mu je iztekel štiriletni mandat, zdaj pa namerava znova kandidirati.

Brez pomislekov zaradi afere
“To nima nič opraviti s tem, da smo opozorili na oporečno vodo v vodomatih, čeprav smo imeli zaradi tega precej težav,” je povedal. Rezultati raziskave vode iz vodomatov, ki so pokazali na preveliko vsebnost bakterij, so mu nakopali jezo zdravstvenega inšpektorata in celo samega ministra za zdravje. “Ni me bilo strah afere z vodomati, tudi če sem bil pred vnovično kandidaturo,” je zagotovil.

Pripravili številne projekte
“V prvih štirih letih smo poskrbeli za nastavke novega načina dela, ki vključuje predvsem dobro sodelovanje z javnostjo kot moderen pristop k javnemu zdravju. V drugem mandatu moramo to nadaljevati,” je razložil Krek. Med projekti, ki so se jih lotili, je omenil projekt drog, ki ga vodijo za vso Slovenijo, raziskave o vsebnosti benzena v zraku, igrah na srečo med dijaki in življenjskem slogu.

Ni me bilo strah afere z vodomati, tudi če sem bil pred vnovično kandidaturo.
Milan Krek, direktor ZZV Koper

Lani so javnost opozarjali pred tem, da bi jedli mrtve ribe, ki jih je v določenem trenutku množično naplavljalo na obalo, ukvarjajo se tudi z analizo položaja brezdomcev, pripravljajo celovit pristop k preventivnemu ravnanju v regiji in se vključujejo v javno razpravo o plinskih terminalih v Tržaškem zalivu. Krek prihodnost njihovega zavoda vidi tudi v dobrem sodelovanjem z univerzitetnimi ustanovami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.