Slovenija
25 ogledov

Niso ob 70 tisočakov

Prva naloga Vesne Mikuž je priprava novega proračuna, lotila pa se bo tudi preve Žurnal24 main
Občinski direktorici. V Novi Gorici bivša odšla sporazumno, v Piranu razrešena.

"Pogodbo z dosedanjo direktorico Elviro Šušmelj sem prekinil sporazumno, brez kakršnihkoli finančnih obveznosti za občino,” je včeraj povedal Matej Arčon, novogoriški župan. Če bi Šušmeljevo razrešil zgolj z mesta direktorice, bi bila odškodnina 13 tisoč evrov, sicer pa 70 tisoč evrov, saj je bila v občinski upravi zaposlena za 
nedoločen čas.

Politika v nobenem primeru ne bo vodilo za spremembe, ampak za morebitno nedoseganje načrtovanih rezultatov.
Igor Kolenc, izolski župan, ki ne bo 
menjal 
direktorja.

"Bolj gospodarno"
Arčon je včeraj za vršilko dolžnosti direktorice imenoval Vesno Mikuž, ekonomistko in dosedanjo državno notranjo revizorko, ki se zelo dobro spozna na javne finance. Kot je povedala, bo prav gospodarnejše ravnanje z javnim denarjem njeno vodilo, lotila pa se bo tudi reorganizacije občinske uprave, ki po njenem mnenju še ni dovolj učinkovita.

Direktor za mandat
Sporazumni odhod pa ni bil dosežen z dosedanjo direktorico piranske občinske uprave Natašo Likar, ki je sicer tudi svetnica Popovičeve stranke Koper je naš v koprskem občinskem svetu, zato so jo razrešili. Toda ker je na občini zaposlena za nedoločen čas, jo morajo premestiti na drugo ustrezno delovno mesto, odpravnina pa ji, kot trdijo, po zakonu o javnih uslužbencih ne pripada. Likarjeva, ki je že dlje na bolniškem dopustu, nasprotno pravi, da ji pripada. Neuradno naj bi novi direktor postal Ljubiša Mihajlovič iz Lucije, javni natečaj je že objavljen. Piranski podžupan Gašpar Gašpar Mišič je sicer ocenil, da bi morala biti funkcija direktorja vezana na mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.