Slovenija
22 ogledov

Niso tam, kjer bi morala biti

slovenija 07.01.14. branko gorse, foto: zurnal24 Žurnal24 main
Sodišče zanima, kje so mercedesi, ki jih bodo Goršetu verjetno zamrznili.

Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše bo moral koprskemu sodišču, kjer mu sodijo zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja, pojasniti, kje hrani tri starodobna vozila znamke Mercedes. Vredna naj bi bila okoli četrt milijona evrov. Sodišče je konec lanskega leta Goršetu prepovedalo razpolagati z njimi oziroma jih do nadaljnjega prodajati. Specializirano državno tožilstvo (SDT) Goršetu namreč očita, da si je ta vozila pridobil nezakonito, zato so sodišče pozvali, naj jih zavaruje, dokler ne bo odločeno, ali jih bo država Goršetu celo zasegla.

Kje so parkirana?

"Sodišče je izdalo sklep o začasnem zavarovanju premoženja oziroma zavarovanju odvzema premoženjske koristi, zoper katerega pa so bili podani ugovori; ti so bili poslani SDT v odgovor. Po prejemu odgovora tožilstva bo sodišče lahko odločalo o ugovorih," pojasnjujejo na sodišču. Gorše je sicer sodišču pred dnevi zagotovil, da vozila hrani na parkirišču na obrobju Ljubljane pred stavbo, v kateri je kot stečajni upravitelj deloval. A vozil na tem dvorišču med našim obiskom pretekli teden ni bilo. Na sodišču poudarjajo, da oni niso odredili, naj se vozila kamorkoli premikajo oziroma naj jih pristojni organi poiščejo in predajo sodišču.

Goršetov zagovornik Mitja Jelenič Novak pravi, da ne ve, kje Goršetovi ta vozila hranijo trenutno. "Dejansko ne vem niti, kako so ta vozila videti, koliko so vredna in kje so parkirana. Najbolje, da to vprašate kar gospoda Goršeta osebno," dodaja Jelenič Novak. Številka Goršetovega mobilnega telefone je izklopljena, telefona pa v priporu, kjer biva že dobro leto zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju stečajnega postopka podjetja Hidro, tako ali tako ne bi smel uporabljati.

Komentarjev 6
  • zvone123 23:24 27.januar 2014.

    kakšno delo če opravljat iz zapora dej nehi srt no.. 5 min mi daš in boš popolnoma drugačnega mnenja! pišeš bedarije ne veš pa 1/10 kar misliš

  • lukaz 19:37 25.januar 2014.

    Samo informativni. Gorše iz zapora normalno opravlja delo in se sih+gurno zavdea, kam so njegove avtomobile skril.Zvone ti si pa en cepec. Človek je vsako zadevo, ki jo je naredil, naredil z goljufijo in željo po hitrem zaslužku! Še ...prikaži več Dolamič pa podobne začni zagovarjat!

  • zvone123 11:04 20.januar 2014.

    od kje pa veš da je baraba? po enostranskih poročanjih novinarjev?