Slovenija
84 ogledov

Nista bila prehlajena

Prodajalka Janja Kavčič se je prerivala z roparjem, ki je preskočil pult. (Foto:
1/11
Žurnal24 main
Rop. S pištolo oborožena moška sta oropala lekarno v Škofji Loki. Policija je sprožila filmsko akcijo, a brez uspeha.

Dva s pištolo oborožena moška sta včeraj sredi dopoldneva oropala zasebno lekarno na Spodnjem trgu. Poškodovanih ni bilo. Policija je takoj sprožila obsežno iskalno akcijo, tudi s helikopterjem.

Preskočil pult
Okrog 9.30 sta vstopila dva zamaskirana moška,” je dejala lastnica lekarne Janka Primožič Tavčar, sicer pa opozorila, da je bila v tistem trenutku v lekarni le prodajalka Janja Kavčič. “Pošteno sem se ustrašila. Grozno je bilo,” je dejala Kavčičeva in dodala, da zamaskiranca nista spregovorila niti besede. Imela sta pištolo, eden je takoj preskočil pult.

Prerivala se je in vpila
Kavčičeva je poskušala pobegniti, vendar jo je ropar zgrabil. “Prerivala sem se in vpila,” je opisala nadaljevanje dogajanja. Vpitje je pritegnilo pozornost lastnice in njene hčere, v prostor naj bi po navedbah policistov vstopila stranka, nakar sta roparja z manjšo vsoto denarja pobegnila. Odšla sta peš verjetno v smeri Puštala, se še spominja.

Lekarna videonadzora ni imela. “Mislili smo, da smo z rešetkami na oknih dovolj zavarovani. Česa takega sredi dneva nismo pričakovali," je dejala Primožič Tavčarjeva in potrdila še, da v prihodnje resno razmišlja o namestitvi kamere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.