Slovenija
161 ogledov

Nižja bo, a ne za polovico

Matija Bradač Jerca Božič Kranjec
Županov pogoj "za pol manj" se je znižal na "za 12 odstotkov".

Od pogajalske zahteve župana Alojzija Muhiča po prepolovitvi najemnine za stavbo, kjer imajo prostore Razvojno izobraževalni center (Ric) Novo mesto in inšpekcijske službe, je včeraj, ko mu je nasproti sedel najemodajalec Matija Bradač, ostalo le še 12-odstotno znižanje.

Popust le za 2014

"Na tolikšno znižanje načeloma pristajamo, a je še prezgodaj dati zagotovilo. Smo pa pripravljeni prihodnje leto priskočiti na pomoč zaradi recesije," je po pogajanjih za nižjo najemnino prostorov povedal Bradač.

Ob tem je pojasnil, da bi ob znižanju najemnine za polovico to pomenilo, da bi kvadratni meter prostorov na mesec stal manj kot štiri evre. Ali so na znižanje pristali, bo znano čez približno dva tedna, je dodal Bradač.

Pozval k odgovornosti

Da je najemna pogodba, ki jo je podpisal Muhič, za občino škodljiva, je pokazala tudi revizija. "To sem na kolegiju povedal sodelavkam, ki so pripravile pogodbo, in te so si že poiskale odvetniško varstvo," je povedal Muhič. Na naše vprašanje, ali ne gre odgovornosti iskati tudi pri nekdanjem direktorju Borutu Novaku, je Muhič odgovoril: "Njega pa ni več v hiši."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:02 16.december 2013.

    Tale bradač res misli , da je tale njegova bajta na Dunajski v LJ. Izselte občino v barake , pa da vidimo kje bo v selendri našel takšnega drugega najemnika za tako veliko število kvadratov.