Slovenija
17 ogledov

Nižje plače v zibelki IT

Poslovanje Iskratela je slabše, kot so načrtovali, vodstvo želi zaposlenim zniža Žurnal24 main
Kriza je udarila tudi po kranjski družbi Iskratel: manj naročil iz Rusije, nižanje plač.

Družba Iskratel posluje slabše, kot je bilo načrtovano, in vodstvo želi zaposlenim znižati plače. Osrednji krivec za to je zmanjšanje naročil iz Rusije, ki je glavni trg te slovenske visokotehnološke družbe. Informacije so potrdili viri. Andrej Polenc, predsednik uprave Iskratela, za komentarje na mobilni telefon ni bil dosegljiv.

Simens in Rusija
Da se je v krizi znašlo 1.030 zaposlenih v Iskratelu, je posledica tudi lani ukinjenega skupnega tehnološkega razvoja s Simensom. Od dobro obveščenih virov v Iskratelu smo izvedeli, da je družbo lani reševal izključno ruski trg. Letos je zaradi krize manj naročil, tekoče poslovanje pa naj bi bilo zaradi krize že kritično. ''Iskratel deluje kot monokulturno podjetje, že vsa leta se preveč zanaša samo na ruski trg. Hkrati pa ne razvija dovolj sisitemske integracije, kar je prihodnost. Iz Rusije bo vse manj naročil izdelkov, ki jih lahko ponudi Iskratel, na drugi strani pa bo vse več povpraševanja po celoviti rešitvi - sistemski integraciji,'' je povedal neimenovani vir iz družbe.

Nižje plače za isto delo
Izvedeli smo še, da ima večina zaposlenih v družbi pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas in da jim je uprava na čelu s Polencem zaradi kriznih razmer ponudila nižje plače za isto delo, kot ga opravljajo zdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.