Slovenija
21 ogledov

Nižjo ceno so že zamudili

Kupci, ki se bodo odpravili v trgovine v pritličju garažne hiše, bodo lahko park Žurnal24 main
Garažna hiša v soseski. Parkirišče bo ceneje dobilo samo 141 Šiškarjev.

Le 141 stanovalcev iz Šiške bo lahko garažna mesta v novi garažni hiši med zahodno ljubljansko obvoznico, ulico Ob žici in Kavadarsko cesto kupilo po 12 tisoč evrov, tako kot je obljubljal župan Zoran Janković. Vsi drugi bodo morali plačati tržno ceno – 18 tisoč evrov.

Garažna hiša v Šiški
Novo. Investicija je bila pred prodajo Oberonu ocenjena na okoli šest milijonov evrov. V štirih etažah naj bi bilo okoli 360 parkirnih mest, v pritličju pa še 2.400 kvadratnih metrov poslovnih prostorov za trgovsko dejavnost. Na dvorišču naj bi bilo še 20 parkirnih prostorov.

Prodaja povišala cene
Tik preden je podjetje A1 podalo projekt gradnje te garažne hiše skupaj z gradbenim dovoljenjem žalskemu podjetju Oberon, je župan na tiskovni konferenci razlagal, da bodo cene parkirnih prostorov v tej garažni hiši za okoliške stanovalce deset tisoč evrov, na strehi sedem tisoč evrov in na zunanjih parkiriščih dobrih 3.800 evrov brez davka. Zdaj je garažna hiša zgrajena, odprtje bo 11. novembra, cena za parkirna mesta pa bo nižja zgolj za 141 stanovalcev iz Šiške, ki so ob zadnji anketi Četrtne skupnosti Šiška dejali, da bi jih nakup zanimal.

“Pridobitev uporabnega dovoljenja še poteka,” je sicer povedala Martina Ilijaš iz Oberona. Pojasnila je, da se je prodaja parkirnih mest ravnokar začela, obvestila o tem pa so doslej poslali le tem 141 stanovalcem. Kupci, ki se bodo javili zdaj, bodo preostanek od približno 360 parkirnih mest morali kupiti po polni ceni. Garažna hiša tudi ne bo namenjena občasnemu parkiranju, ampak zgolj kupcem parkirnih prostorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.