Slovenija
56 ogledov

Nizki start za telovadnico

“Ne zagotavljamo realizacije pouka športne vzgoje, ker imamo premalo prostora,” Žurnal24 main
OŠ Stražišče. Do februarja gradbeno dovoljenje za novo telovadnico.

Kranj. “V telovadnici ni tušev. Imamo težave s čiščenjem fekalij. Vse inštalacije so dotrajane. Ne zagotavljamo realizacije pouka športne vzgoje, ker imamo premalo prostora,” je potrebo po novi telovadnici pojasnil Pavel Srečnik, ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Stražišče Kranj. Kranjska mestna uprava bo še ta mesec imenovala projektno skupino za novo telovadnico.

Denar zanjo je
“Potekajo predinvesticijske dejavnosti. Pridobivamo potrebno dokumentacijo, med drugim so bile razstavljene tudi makete možnih izvedb projekta,” so trenutno stanje opisali pri mestni upravi. V občinski stavbi so razstavili 15 rešitev bodoče telovadnice. V ožji izbor naj bi neuradno prišle štiri. Katere, Srečnik ni želel komentirati. “Bistvo je, da nova dvorana ne odstopa od prvotne podobe šole, ki je spomeniško zaščitena,” je dejal, sicer vesel, da so za pripravo projekta v letošnjem občinskem proračunu rezervirana sredstva in da so prizadevanja stekla.

V Stražišču sicer na potrebo po novi telovadnici opozarjajo že dlje časa. “Obstoječa je dotrajana in premajhna,” je dejal Srečnik. Najraje bi videl, da bi nova dvorana stala že jutri: “Imam dober občutek, premika se. Upam, da bo do konca tega mandata.”

Terminski načrt

Pri kranjski mestni upravi pričakujejo, da bo projektna naloga nared do sredine septembra. “Hkrati bodo potekali priprava idejne zasnove, pridobivanje soglasij in izdelava dokumenta za izvedbo investicijskega projekta. Sledili bodo priprava javnega naročila, predinvesticijska zasnova in investicijski program. Če ne bo zastojev v posameznih korakih predinvesticijskih dejavnosti, bi gradbeno dovoljenje lahko pridobili konec februarja 2012,” predvidevajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.