Slovenija
92 ogledov

Nizkocenovnik Norwegian kmalu na ljubljanskem letališču?

Norwegian Air Shuttle Profimedias
Tretji največji evropski nizkocenovnik Norwegian napoveduje, da bi lahko kaj kmalu prileteli tudi v Ljubljano.

Pri nizkocenovniku Norwegian so napovedali, da bi se ena od prihodnjih širitev zgodila v Sloveniji ali Makedoniji. "Gre za zelo pomemben trg za Norwegian. Na Balkanu nudimo lete že od leta 2004 in svojo prezenco vsako leto še krepimo," je za EX-YU Aviation News povedal predstavnik Norwegian Air Shuttle. Na naše vprašanje o prihodu v Ljubljano, so Norvežani sicer pojasnili, da je še prezgodaj govoriti o novih povezavah, ki jih bodo v prihodnosti vzpostavili.

Pogovore o prihodu nizkocenovnika po besedah predstavnice Aerodroma Ljubljana Brigite Zorc vodijo že dlje časa, a do realizacije oz. potrditve posla doslej še ni prišlo.

Na Aerodromu pa zdaj upajo tudi na navezavo na novo povezavo na medcelinske lete, ki jih bo Norwegian od julija nudil iz Dubrovnika in Splita v New York. "Ocenjujemo, da se bo z vzpostavitvijo medcelinskih letov povečalo zanimanje za trge, kot je Slovenija, ker bo prevoznik želel povečevati bazo potnikov za polnjenje le teh," je pojasnila Brigita Zorc.

Kaj pa Iberia Express, Ryanair in Vueling?

Ljubljana, ki je bila dolgo časa temna lisa na zemljevidu velikih evropskih prevoznikov, si kot kaže s potezami v zadnjem času vse bolj odpira vrata nizkocenovnih prevoznikov.

Dodatno povezavo decembra vzpostavlja EasyJet. Na Brnik v poletnem voznem redu, 4. aprila, na novo prihaja nizozemski letalski prevoznik Transavia, ki bo v Amsterdam letel trikrat tedensko - ob torkih, četrtkih in nedeljah.

Na Aerodromu pa pravijo, da za sodelovanje "nagovarjajo" tudi druge prevoznike, kot so Iberia Express ter Ryanair in Vueling, ki sta iz Slovenije že letela. A pogovori z nobenim od letalskih prevoznikov še niso tako blizu realizacije, da bi jih na Brniku lahko že izpostavili.  

Komentarjev 1
  • Dixon 10:39 17.november 2016.

    Bomba, zgleda se nekaj premika na tem področju. Ko bomo lahko z Brnika poleteli ceneje kot iz Marco Polo, bo tole zlata jama.