Slovenija
43 ogledov

NKBM vrnila 647 tisoč evrov

NKBM je provizije vrnila 29. oktobra. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Banke vračajo denar za zaračunane provizije. NKBM vrnila denar na 1,3 milijona računov.

Nova KBM je konec preteklega meseca vrnila nadomestila za dvige na bankomatih drugih bank.

20. februarja 2006 so NLB, NKBM, Abanka in Banka Celje na isti dan uvedle plačilo nadomestila za dvig na bankomatih druge banke, ki pri vseh bankah znaša 33 centov.

"Skupen znesek nadomestil znaša približno 440 tisoč evrov, znesek zamudnih obresti pa približno 207 tisoč evrov. Število računov, na katerih so bili opravljeni dvigi v omenjenem obdobju, pa znaša približno 1,3 milijona," so sporočili iz NKBM.

Tistim strankam, ki imajo še odprt račun pri banki, so sredstva nakazali neposredno na njihov račun. Tisti, ki so račun že zaprli, pa lahko denar dvignejo z osebnim dokumentom in davčno številko v katerikoli poslovalnici Nove KBM.

NLB, kot največja od štirih bank, ki so se kartelno dogovarjale, bo vračala denar od provizij 15. 11. Za koliko je največja slovenska banka oškodovala svoje komitente, še ne želijo razkriti.

Iščejo se odgovorni
Društvo za pravno državo pa je poleg vračila od Banke Slovenije zahtevalo, naj poišče odgovorne in preveri še, zakaj so stroški za bančne provizije tako visoki. Več o tem preberite na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.