Slovenija
18 ogledov

NLB bo vrnila 1,78 milijona evrov

20. februarja 2006 so NLB, NKBM, Abanka in Banka Celje na isti dan uvedle plačil Žurnal24 main
NLB bo 469.148 komitentom vrnila 1,78 milijona evrov in plačala za 0,81 milijona evrov obresti.
Banka bo zneske avtomatično nakazala na osebni račun njihovih strank. Če niso več njihovi komitenti, bodo povabljeni k izplačilu na bančnem okencu. Dodatne informacije so strankam na voljo v poslovalnicah NLB ali na telefonski številki kontaktnega centra NLB 01 477 2000.

Strankam NLB, ki so v obdobju od 20. februarja 2006 do 1. aprila 2007 dvignile gotovino na bančnih avtomatih drugih bank, bo NLB preplačane provizije skupaj z obrestmi vrnila 15. novembra.

Kot so danes sporočili iz banke, je strank, ki so upravičene do vrnitve nadomestila, 469.148. V omenjenem obdobju so izvedle za 5,5 milijona evrov transakcij. Povprečni znesek vračila nadomestila znaša 5,52 evra, skupaj pa bo NLB svojim komitentom morala vrniti 1,78 milijona evrov in za 0,81 milijona evrov obresti.

Izplačilo se bo izvedlo tudi za takrat samostojne NLB Banko Domžale, NLB Banko Zasavje in NLB Koroško banko.

Podatke o številu oškodovanih strank in skupnem znesku preplačil je banka objavila po priporočilu Banke Slovenije, ki ga je izdalo kot odziv na pismo Rada Pezdirja, predsednika Društva za pravno državo, ki je sprožilo civilno akcijo za vračilo s kartelnim dogovorom sklenjenih nadomestil. V njem je od BS zahteval, naj ukrepa proti odgovornim in od bank zahteva, naj javnosti razkrijejo podatke o skupnem znesku oškodovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.