Slovenija
10324 ogledov

NLB občutno dviga obrestno mero za depozite

Denar, evri Profimedia
NLB bo 1. septembra občutno dvignila obrestne mere za depozite.

Za vezavo do enega leta bo ta odstotek, od 13 do 24 mesecev 2,5 odstotka, za daljšo ročnost pa dva odstotka.

Obrestna mera za 13-mesečno vezavo zdaj znaša 0,83 odstotka, kar pomeni, da se bo več kot podvojila.

Za denar na varčevalnem računu (razpolaganje je mogoče že sedem dni po pologu na račun) bo obrestna mera 20 odstotkov šestmesečnega euriborja (trenutno je to 0,79 odstotka).

"Fiksne obrestne mere za depozite se za ročnosti nad 1 letom gibljejo med 2 in 2,5 % letno, kar ponudbo NLB uvršča okoli sredine tovrstnih ponudb evropskih bank," so sporočili iz banke.

V primeru, da bi del denarja vložili v vzajemni sklad ali življenjsko zavarovanje, temu pri NLB rečejo Naložbeni par, je mogoče dobiti še višjo, od 3,15- do 3,80-odstotno obrestno mero.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • zdrej 09:28 25.avgust 2023.

    Kaj zdaj ko bi morali nekaj dati nazaj, pa dvigajo po drugi strani. Hvala bogu sem že pred leti odšel od te nesposobne banke, ki je pobrala preko miljarde denarja, sedaj bi pa rada še več denarja. Naj si "derektorček" ...prikaži več & co zmanjša svojo plačico, pa bodo takoj v plusu.

  • SamoResnica 08:32 25.avgust 2023.

    O moj bog, a bodo zmogli? Pa to ja lahko postaneš finančno neodvisnen like NIKOL :) No, če bi nekdo želel kaj več od tega, je možnosti ogromno. Sam uporabljam kopiranje signalov, enega najboljših trejderjev, mesečno ustvari dobre 10 % ...prikaži več o obrestno obrestnim računom lahko dejansko ustvarimo lep donos. Če bi rad kdo kaj več informacij lahko delim preko maila: " simpatik.svn " na gmail.com

  • jakec42 17:47 24.avgust 2023.

    To ni nič z njihovimi zaslužki na kredite!