Slovenija
333 ogledov

NLB postala sponzor ABA lige

obroč žoga mrežica košarka Profimedia
Novi sponzor košarskarske ABA lige bo NLB, sponzor bodo vsaj do leta 2025.

"Postali smo ponosni sponzor ABA Lige, saj smo v njej našli regijskega partnerja in priložnost, da s tem sponzorstvom potrdimo svojo zavezanost razvoju regije. Košarka je namreč tisti ekipni šport, ki je v tej regiji pisal najbolj odmevne in navdihujoče zgodbe," so sporočili iz NLB.

NLB Skupina se ABA Ligi pridružuje v sezoni 2021/22, sodelovanje med regijskima igralcema, ki sodita med vodilne v športnem in bančno-finančnem sektorju, pa bo trajalo vsaj do leta 2025.

Z vstopom v najmočnejše regionalno košarkarsko tekmovanje kot sponzor, je NLB Skupina postala tudi generalni sponzor drugoligaškega tekmovanja pod okriljem Lige ABA. Ta se bo odslej imenovala NLB ABA LIGA 2.

"Nismo zgolj finančna skupina in kot institucijo sistemskega pomena nas ne zanimajo le strogo poslovne teme. Na različne načine želimo oblikovati, izboljševati in povezovati regijo priložnosti, v kateri delujemo – tudi preko športa. Košarka je tisti ekipni šport, ki je v tej regiji pisal najbolj odmevne in navdihujoče zgodbe. Z njo so povezani pretekli uspehi, ki so vključevali tako reprezentanco kot klube," je dejal Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB Skupine.

"V imenu ABA Lige j.t.d sem vesel in počaščen, da lahko (znova) pozdravim NLB Skupino v našem skupnem košarkarskem domu. NLB Skupina je bila z ABA Ligo na samem začetku, ko je zaživela celotna ideja o regionalni košarkarski ligi, in izjemno sem vesel, da nam ta priznana bančna in finančna skupina ponovno stoji ob strani," pa je dejal direktor ABA lige Dubravko Kmetović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Naklonsky 13:25 02.februar 2022.

    Jasno, zato smo jo pa dokapilizirali!

Sorodne novice