Slovenija
27 ogledov

NLB se lahko obriše pod nosom

slovenija 08.03.2011 NLB, zastave, napis, Nova Ljubljanska Banka Trg republike, Boštjan Tacol
Desetine milijonov kreditov NLB zavarovanih s precenjenimi hoteli, zalogami žita, čredami prašičev in jatami piščancev.

Stečajni upravitelj srbskega podjetja Agroživ je razkril, da so NLB in povezane družbe svoje večdesetmilijonske kredite firmi zavarovale z neustreznimi jamstvi, med katerimi so precenjeni hoteli in jata 147.354 kokoši, poroča današnji Večer.

Podatki, ki jih je Večeru posredoval stečajni upravitelj Agroživa Stevan Moldovan, kažejo, da so Slovenci prijavili za 61,4 milijona evrov terjatev, vendar bodo v NLB v najboljšem primeru dobili vrnjenih le nekaj milijonov.

Ob pregledu zavarovanj je stečajni upravitelj banki priznal vsega 27,4 milijona, pa še te vsote skupina NLB ne more prejeti neposredno v denarju – temveč v starih hotelih, inkubatorjih in živih kokoših.

Koruze in svinjskih ribic več ni

"Upniki so posojila zavarovali z zalogami žita, čredami prašičev, jatami piščancev, poljedelskimi stroji, delnicami stečajnega dolžnika v drugih pravnih osebah, hipotekami na nepremičnine, garancijami povezanih družb in osebnimi menicami fizičnih oseb," je Moldovan pojasnil v dopisu časniku.

Zaloge koruze so po navedbah stečajnega upravitelja izginile neznano kam, zato zavarovanje ni bilo priznano. Na dan popisa stečajne mase nikjer ni bilo niti svinjskih ribic niti kurjih stegen. Zato pa je za družbo Prvi faktor (polovična last NLB) v stečajni masi za poplačilo pripravljenih 147.354 živih kokoši.

Komentarjev 8
  • Boschtjan Zupanchich 07:12 21.maj 2013.

    Samo še čakam, kdaj Bo začelo "Pokati" ! ! !

  • Boschtjan Zupanchich 07:11 21.maj 2013.

    Ja, saj, ... čas bi že bil , ... :-/

  • širhakl 23:52 20.maj 2013.

    In to banko naj mi,državljani,zdej dokapitaliziramo?Pa,resnično se bo nekomu utrgal in bo vzel stvar,beri kalaschnjikov,v svoje roke.Druge ni.