Slovenija
32 ogledov

NLB v cerkveno luknjo zmetala sedem milijonov

Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros Žurnal24 main
NLB je prek slamnatih podjetij mariborske nadškofije izgubila sedem milijonov evrov v Bosni in Hercegovini.

Po poročanju televizije Pop TV to razkrivajo dokumenti, v katerih je lastnik podjetja FORŠ Andrej Mesarec uradno potrdil, da je svoje ime zgolj posodil za mahinacije po celem svetu.

Podjetje FORŠ je bilo registrirano na naslovu dvorca Betnava, vendar pa ni imelo niti nabiralnika. Lastnik in direktor, sicer na nadškofiji zaposleni Mesarec, je preko podjetja uradno obvladoval družbe v Argentini, Bosni in Hercegovini ter v Sloveniji.

Mesarec pa je nedavno stečajni upraviteljici podal izjavo, da o poslovanju stečajnega dolžnika ne ve nič, saj naj bi odločitve o poslovanju podjetja sprejemali drugi, pri tem pa je naštel osebe iz Zvona, je poročala televzija. Neuradno naj bi že nekaj časa krožile informacije, da so v nadškofiji zaposlene praktično prisilili, da so prevzemali podjetja.

Novi dokumenti po poročanju televizije razkrivajo, da so nadškofijska podjetja denar bank plasirala po svetu. NLB je tako nadškofijskemu podjetju FORŠ posodil denar za nakup zemljišč v Tuzli. Če zdaj banki dolguje sedem milijonov evrov, pa je podjetje v Bosni, ki ima v lasti zemljišča, vredno nekajkrat manj.

Po poročanju televizije slovenska policija z bosanskim preiskovalnim uradom že pripravlja skupno preiskavo spornih bančnih poslov. Na Generalni policijski upravi sopotrdili, da policija preiskuje več poslov NLB, tudi v povezavi s podjetji v Bosni. Pri tem sodeluje z bosansko policijo, preiskava in sodelovanje pa še potekata. Po neuradnih informacijah se z bosansko zvezno policijo Sipo dogovarjajo za skorajšnji prihod slovenskih kriminalistov v Bosno.

Komentarjev 4
  • URIAH HEEP 07:47 29.april 2013.

    Dobro narejena slika poslovne stavbe NLB.Hiša v obliki piramide z odrezanim vrhom + horusovo oko preoblečeno v emblem NLBja.Prostozidarstvo v polni obliki pokradene banke.

  • nina 21:25 28.april 2013.

    Banda pokvarjena lopovska take je treba počistit zazmeraj.

  • izRODEk 21:18 28.april 2013.

    Brezposelni ljudje po Sloveniji stradajo, RKC pa krade in lomasti po državi, da bi dala škrlatnim pedofilom tam v Vatikanu... Janša jih pa brani in pravi, da so vsega krivi komunisti.... Ko so v prejšnjem režimu kradli komunisti, je vse ...prikaži več ostalo v mejah SFRJ. Pa tile danes?Sprašujem se, kakšen človek moraš biti, da podpiraš to mafijsko organizacijo RKC...