Slovenija
22 ogledov

NLB v četrtletju z 2,7 milijona izgube

NLB je včeraj vložila predlog za stečaj shiranega cerkvenega holdinga. (Foto: Sa Žurnal24 main
Največja slovenska bančna skupina je prvo letošnje četrtletje končala z 2,7 milijona evrov izgube, ki so jo povzročile slabitve in rezervacije.

Skupina NLB je morala v prvem četrtletju napraviti za skoraj 70 milijonov evrov slabitev in rezervacij, kar je skupino pahnilo v četrtletno izgubo, kažejo nerevidirani rezultati. V istem obdobju lani je skupina imela skoraj dva milijona evrov čistega dobička.

Banki je v tem obdobju uspelo povečati čiste obrestne prihodke, ki sodijo med najpomembnejše bančne prihodke, za 17,7 na 116,6 milijona evrov, večja je bila tudi bilančna vsota. Ta je znašala 19,3 milijarde evrov, kar je sicer več kot pred letom dni, a vseeno manj kot ob koncu lanskega leta, ko je znašala 19,6 milijarde evrov.

Za 334,5 milijona evrov manj je bilo tudi depozitov, ti so znašali 10,4 milijarde evrov, pri čemer so se zmanjšali predvsem depoziti podjetij in države, povečali pa so se depoziti gospodinjstev, so sporočili prek Seoneta. Poleg tega je NLB danes podpisala pogodbo o najemu 440 milijonov evrov sindiciranega posojila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.