Slovenija
136 ogledov

NLB z rekordnim dobičkom

NLB Boštjan Tacol
Skupina NLB je lani ustvarila 225 milijonov evrov dobička, kar je več kot dvakrat toliko kot lero prej.

"Ob uspešni izterjavi in dobrih makroekonomskih obetih je prišlo do sproščanja rezervacij, kar je pomembno vplivalo na dobiček Skupine," so pojasnili v sporočilu za medije po seji nadzornega sveta. Letno poročilo bodo objavili v ponedeljek.

Dobiček so ustvarile vse strateške članice skupine. Delež slabih posojil se je znižal bolj kot načrtovano in je znašal 9,2 odstotka.

"Nadzorni svet izraža zadovoljstvo z doseženimi rezultati, najboljšimi v zgodovini NLB Skupine, za dobro in predano delo pa gre vsa pohvala tako upravi kot vsem zaposlenim," je poudaril predsednik nadzornega sveta NLB Primož Karpe ter izpostavil napredek "na področju digitalizacije, poenostavitve in modernizacije procesov in storitev".

"Izboljšanje uporabniške izkušnje in stalna dostopnost na eni strani ter poglobljena, svetovalna vloga na drugi kažeta fokus na stranko, njene potrebe in zadovoljstvo," je dejal Karpe in dodal, ta je to temelj pozivnega poslovanja tudi v prihodnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.