Slovenija
3 ogledov

NLB začela z izgubo

zastave pred NLB Pixsell
NLB je v letošnjem prvem četrtletju zabeležila dobrih 36 milijonov evrov izgube.

Nova Ljubljanska banka (NLB) je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 36,5 milijona evrov izgube. Negativen rezultat je posledica visokega obsega oblikovanih oslabitev in rezervacij, ki so znašale 84,9 milijona evrov. Visok obseg oblikovanih rezervacij je glavni razlog tudi za izgubo skupine NLB v višini 34,6 milijona evrov.

Kot so po današnji seji nadzornega sveta prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB, je čisti dobiček banke pred rezervacijami znašal 42 milijonov evrov.

Visoko likvidna

Banka je pozitiven rezultat zabeležila na področju bančništva na drobno in finančnih trgov. Nadaljevanje izvajanja ukrepov za racionalizacijo stroškov kaže učinke tudi v letošnjem letu, saj so bili stroški za 4,1 milijona evrov oziroma za sedem odstotkov nižji kot v enakem obdobju lani. Banka je bila ves čas tudi visoko likvidna.

Na ravni skupine je NLB v prvih treh mesecih beležila 34,6 milijona evrov izgube, tudi poslovanje skupine pa je zaznamovalo nadaljevanje slabšanja kakovosti portfelja. Skupina NLB je pred rezervacijami ustvarila dobiček v višini 58,2 milijona evrov, skupina pa je ustvarila za 98 milijonov evrov oslabitev in rezervacij. Na strateških tujih trgih je skupina NLB sicer beležila dobiček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.