Slovenija
39 ogledov

NLB zastavili pri banki

Simon Zdolšek je zanikal, da naj bi njihov agent nehal zbirati ponudbe za T-2. ( Žurnal24 main
Vračilo. ZEH je Dem vrnil dolg. Računi niso več blokirani.

Maribor. Zvon Ena holding je 1. aprila Dravskim elektrarnam Maribor (Dem) nakazal še preostanek od dolga, vrednega 21 milijonov evrov, kolikor so si izposodili leta 2007. “Popoldne smo nakazali več kot devet milijonov evrov. Da smo denar dobili, nismo prodali nič iz našega portfelja. Pri eni od slovenskih bank smo zastavili delnice NLB in še nekaj drugih vrednostnih papirjev,” je za Žurnal pojasnil Simon Zdolšek, predsednik uprave Zvon Ena holdinga (Zeh). Dodal je, da še vedno iščejo strateškega partnerja v podjetju T-2, in tako zanikal govorice, da naj bi se prodaja deleža omenjene družbe ustavila.

Ni bil presenečen
Viljem Pozeb, prvi mož Dema, ki je tako napravil križ čez dolg ZEH, je zadovoljen. “Pričakovali smo vrnitev dolga, saj smo se v zadnjem tednu intenzivno pogajali o vračilu. Takoj ko smo denar dobili, smo sprostili blokado računov ZEH. Za nas je ta zgodba končana,” je sklenil Pozeb.

Vračali več kot eno leto
Spomnimo. Damijan Koletnik, nekdanji prvi mož Dema, je leta 2007 Zvon Ena holdingu odobril posojilo v višini 21 milijonov evrov. Dolžnik je podjetju v posredni državni lasti do zdaj vrnil 12 milijonov evrov, preostalih devet pa bi morali vrniti že 31. marca lani. Marca letos je Dem blokiral vse račune ZEH in tako skoraj zapečatil usodo podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.