Slovenija
66 ogledov

Noče biti del osmrtnice RTVS

Ljerka Bizilj Nik Rovan
Kritika RTVS. Ljerka Bizilj hoče z ostrim pismom prebuditi vodstvo nacionalke.

"Zelo težko mi je bilo in sem dolgo razmišljala. O teh stvareh govorim že leto in pol, tudi na programskih kolegijih, a ni nobenega učinka, in sem se pač odločila, da se pod osmrtnico RTV Slovenija kot odgovorna urednica ne bom podpisala."

Tako je Ljerka Bizilj, odgovorna urednica (parlamentarnega) tretjega programa TV Slovenija in oddaje Dobro jutro, za Žurnal24 pojasnila razloge za pismo, v katerem ne varčuje s kritikami na račun delovanja RTV Slovenija. Pisanje je naslovila na generalnega direktorja RTV Slovenija Marka Fillija in direktorja Televizije Slovenija Janeza Lombergarja, v vednost pa poslala sodelavcem tretjega programa TV Slovenija, članom programskega in nadzornega sveta RTVS ter predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu.

 

"Vse gre navzdol"

"Ta hiša je v razsulu. Vse gre navzdol," je neusmiljena Biziljeva, ki je v pismu izpostavila 35-odstotno krčenje sredstev (za parlamentarni program s 539.000 evrov leta 2010 na zdajšnjih 408.000, za Dobro jutro s 378.500 na 304.000), ki jo je doletelo v tem mandatu, in dvojna merila vodstva. "Tako so programi, za katere sem zadolžena, obsojeni na stagnacijo in nazadovanje, marsikje drugje se še vedno bohotijo v razkošju," je zapisala in za primer izpostavila TV Laboratorij, ki je dobil dvakrat več sredstev kot celotni tretji program TV Slovenija.

Kaj dela TV Laboratorij, ji Lombergar, kot nam je dejala, ni znal pojasniti, tako kot včeraj do zaključka redakcije tega ni pojasnil nam.

Na potezi so drugi

"Jaz sem svoje naredila, zdaj pa je poteza na drugih," je še povedala Biziljeva, kaj bodo storili "drugi", pa bo morda jasno že na današnji seji programskega sveta.

"Tam bomo šele lahko dali neko preliminarno stališče, če se bodo svetniki strinjali, da to damo na dnevni red," je povedal predsednik programskega sveta Jernej Pikalo, ki zadeve ni želel komentirati, je pa napovedal, da bo predlagal, da jo uvrstijo na dnevni red.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.