Slovenija
40 ogledov

Noče spet k isti sodnici

srečko prijatelj, robert časar Barbara Milavec
Zemljišča. Srečku Prijatelju za zdaj ne bodo sodili zaradi poslov za Luko Koper.

Izločitev. Nekdanjemu poslancu Srečku Prijatelju, ki zaradi izsiljevanja trgovca z nepremičninami prestaja štiriletno zaporno kazen, še ne bo treba spet na sodišče.

Aprila bi morala ista sodnica, ki ga je predlani že obsodila, začeti nov sodni postopek še zaradi domnevnega oškodovanja Luke Koper. Ker pa Prijatelj dvomi, da bi mu ista sodnica v dveh postopkih sodila nepristransko, je prek svoje zagovornice Tine Kikelj zahteval njeno izločitev. Sodišču je predlagal, naj mu sodi drug sodnik. “Datum obravnave še ni določen, ker še vedno poteka odločanje o izločitvi,” pojasnjujejo na koprskem sodišču.

Prijatelj tako že drugič dobiva novega sodnika; preden so primer dodelili tej sodnici, ga je obravnaval podpredsednik sodišča, ki pa je tik pred napovedanim začetkom sojenja iz spisa izločil zaslišanje ene od prič. Sodnik je to pričanje že prebral, iz primera pa se je nato moral izločiti, saj prebranega zaslišanja ne bi smel uporabljati v sodnem procesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.