Slovenija
15 ogledov

Nočejo nove liste za prodajo

slovenija 14.06.12, Igor Luksic, predsednik stranke SD, SD, Socialni Demokrat, i Anže Petkovšek
Zadovoljen z delom, ne pa z upravljanjem državnega premoženja.

Predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič je po 100 dneh delovanja vlade zadovoljen zlasti z delom ministrov iz vrst SD. Prav tako v splošnem z delom vlade, pri čemer pa je razočaran nad opravljenim na področju preurejanja upravljanja z državnim premoženjem.

Kot pravi, v stranki upajo, da so dosegli vsaj to, da vlada ne bo predlagala novega seznama podjetij za prodajo, saj mora Slovenija zlasti vitalna podjetja po njegovem prepričanju ohraniti v državni lasti.

Na današnji novinarski konferenci je poudaril, da so se za vstop v vladno koalicijo odločili, da "spravijo z oblasti vlado Janeza Janše, ki je delala slabo", kar jim je tudi uspelo.

Ne varčevanju

SD je v vlado vstopila tudi zaradi programskih nalog, je poudaril. Tako so želeli preobrniti trend, v katerem se je država ukvarjala samo z varčevanjem, in spodbuditi tudi ukrepe za zagon gospodarstva. Na tem področju sicer po njegovi oceni ni naredila dovolj pogumnih korakov, kar pa pričakuje, da se bo zgodilo z rebalansom proračuna.

Za SD je po Lukšičevih besedah zlasti pomembno, da je Slovenija naredila korak naprej pri opravljanju potrebnih nalog, in da predsednica vlade Alenka Bratušek vseskozi ne tarna, kako namerava odstopiti ali kako v Slovenijo prihaja trojka.

Komentarjev 2
  • brencl 21:15 01.julij 2013.

    Seveda SD-jevska četvorka LTMK mora skrbeti za to, da bo še kaj ostalo za molžo in ropanje! Varčevanje je zgolj floskula za mazanje oči, važno je, da se z DDV-jem in nenormalnimi davščinami in dajatvami ropa gospodarstvo in njegovo substanco ...prikaži več ter že tako obubožano množico državljanov do konca izmolze in razlastnini. Ob tem pa še cinično minorizirajo vpliv DDV-ja na kupno moč, čeprav je padanje le-te še kako odvisna od skupka vseh navedenih obremenitev in ukrepov oz. omalovaževanja ustvarjanja nove vrednosti!

  • mph 20:20 01.julij 2013.

    Zelo lepo mi je to slišat in če bi bil siguren, da bodo res stalno delali v tej smeri je takoj zame točka v plus SD. Žal sem se v preteklosti že večkrat razočaral nad nedoslednostjo glede govorjenega in glede ...prikaži več potem narejenega/delanega. Isto PS. Ampak ... kaj hočemo, tema na drugi strani je grozljiva ... pa ne bo druge kot enega od njih dveh volit. Ali pa TRS, o katerem pa je vse zamrlo. Čeprav niso prišli skozi, bi vseeno pričakoval, da se bodo malo več trudili (kljub seveda selektivnemu novinarstvu) pojavljat v javnosti s svojimi pogledi, ker njim bi sicer vsaj glede poštenja in dobro namernosti še najbolj zaupal.