Slovenija
34 ogledov

Nočejo še enega Lafargea

(Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Pinus. Prodaja sežigalnico. Ekološka iniciativa zahteva njeno selitev iz kraja.
Pet potencialnih. Višina kupnine za sežigalnico naj bi bila okoli šest milijonov evrov. Neuradno se za odkup zanimajo družbe Saubermacher, Mol in Petrol ter švicarski in kitajski podjetniki.

Rače. “Zavzemamo se za zaprtje sežigalnice, ob morebitni prodaji pa bomo zahtevali, naj se iz našega kraja izseli,” se je na informacije, da podjetje Pinus TKI prodaja sežigalnico, odzval Marjan Lah, predsednik Ekološke iniciative Rače.

“Teoretična možnost”
“V ekološki iniciativi se bojimo, da bi lahko novi kupci v sežigalnici sežigali tudi odpadke iz cementarne Lafarge Cement,” je razložil Lah. Sežig teh odpadkov v Račah bi bil možen, kar je potrdil sam Andrej Andoljšek, predsednik uprave Pinus TKI: “Teoretično možnost obstaja, toda poslovno ne bi bila smiselna. 
Sežigalnica je majhna in 
specializirana.”

“Nese zlata jajca”
Naše ambicije so sredstva za varstvo rastlin in biodizel. Večjo vrednost bo imela za nekoga, ki je specialist na področju upravljanja odpadkov,” je Andoljšek pojasnil prodajanje sežigalnice. Prodaja pa je nelogična Branku Ledineku, županu Rač: “Zakaj bi prodajali kuro, ki nese zlata jajca? Ne bo menda Svetelšek postal pogrebnik Pinusa?” Aleksander Svetelšek bo junija namreč prevzel vodenje Pinusa. Ledinek pa je že napovedal, da bi se zamisli o sežigu odpadkov iz Lafarge Cementa uprli na vse možne načine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.