Slovenija
37 ogledov

Nočejo turške klavnice

Ali bo Mipov obrat v Kromberku delno spet pognal nov najemnik, naj bi bilo znano Žurnal24 main
Zagon Mipa. Polletni najem za en evro.

"Ne nasprotujem oddaji proizvodnih prostorov v najem, temveč pogojem, predvsem pa predkupni pravici turškemu najemniku, saj so s tem v neenakopravnem položaju drugi ponudniki, ki se zanimajo za nakup Mipovih prostorov v Kromberku. Vem za vsaj enega interesenta," poudarja novogoriški župan Matej Arčon.

Že četrti razpis za odkup

Stečajni upravitelj Mipa Miroslav Benedejčič, ki je prostore za šest mesecev oddal le za en evro, opozarja, da bo moral najemnik prostore zapuščene klavnice urediti.

"To ga bo stalo od 40 do 50 tisoč evrov," razlaga in zagotavlja, da bodo ne glede na v pogodbi zapisano predkupno pravico turškega najemnika pri pregledu prejetih ponudb za odkup obravnavali enako kot preostale prispele ponudbe.

Tokratni razpis za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup obratov Mipa v stečaju je sicer že četrti, izteče pa se 4. avgusta.

Najemnik miri prebivalce

V Kromberku se je zbrala civilna iniciativa, ki nasprotuje vnovični uporabi moteče klavnice, tudi zato, ker Mip ni imel čistilne naprave; v njej naj bi klali po muslimanskih običajih, svinjine seveda ne.

Mehmed Emin Arslan iz družbe Ectii naj bi proizvodnjo v najetih Mipovih prostorih začel najpozneje v enem mesecu, prebivalcem pa zagotavlja, da jih ne vonj ne hrup ne bosta motila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.