Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Nočem poslušati Tanje Žagar na Kongrescu ...

silvester Žurnal24 main
... ali Moj mali vodnik po klubskih zabavah v prestolnici za silvestrovo.

O tem, da se letos vsi (spet) pritožujemo, da nekako ni novoletnega vzdušja, ni vredno izgubljati besed. Pač ni snega. In ni tako zelo mraz. Pa še torek je tak zelo nesilvestrski dan. Edini še manj tak dan je morda ponedeljek, a pustimo zdaj to. Človek bi si mislil, da bomo Ljubljančani in preostali, ki boste novo leto preživeli v slovenski prestolnici, raje spontano izbirali brezplačne masovne koncerte na trgih v središču mesta ali pa tako imenovane privatke, organizirane v lastni režiji, pri tistih, katerih starši (če govorimo o bolj študentski populaciji) so šli za par dni silvestrovat kam drugam.

A razumljivo je, da se številnim obrača želodec (in ne od pijače), ko se morajo prerinit od Nuše Derenda na Mestnem trgu prek Tanje Žagar na Kongrescu, da pridejo na Trg francoske (in za novo leto očitno tudi glasbene) revolucije, kjer bodo nastopili Demolition Group. "Prepozni ste, je že razprodano," bi bil lahko naslov tega članka, katerega namen je (bil) izbrati najboljše klubske destinacije v prestolnici za silvestrovo, če bi ga sodili po prvem klubskem žuru (glej spodaj), ki smo ga targetirali. A še je upanje – našli smo še kopico drugih možnosti!

Silvester: Nou let me down!

V nedeljo so šle žal še zadnje vstopnice (20 evrov na glavo) za enega od najteže pričakovanih žurov Silvester: Nou let me down! (glej plakat – ker gre za razprodan dogodek, ga, prosim, ne jemljite kot oglasno sporočilo), ki bo v organizaciji bikofejevcev potekal na gradu Kodeljevo. In za tiste, ki računate na guest liste in/ali akreditacije, naj vas razočaram, da jih letos NI. Kako je s črnim trgom, pa boste morali preveriti kar na kraju samem, če se vam bo dalo stati zunaj na mrazu in upati, da se da komu za silvestrovo preprodajat vstopnice, da bo zaslužil za tistih nekaj kuhančkov več. Poglejmo raje, kam bi lahko tisti, ki vas zanimajo podobne scene, še lahko šli ...

Povezava: https://www.facebook.com/events/258414060978724/?fref=ts

Kurzschluss: NYE: Insomnia District

Prvi pop-up klub v Sloveniji se nahaja pod Slovenijalesom (garažni prostori), hkrati pa je to njegova zadnja noč, zato tudi zadnja možnost, da si ga ogledate oziroma doživite. Nastopili bodo domači didžeji, z bobni in saksom pa bo poskrbljeno tudi za nekaj glasbe v živo. Običajna vstopnica, ki velja za dve osebi, vas ne bo prehudo udarila po žepu – stane namreć 15 evrov. Če pa bi radi na "njihov" račun pili vso noč, boste zanjo odšteli 50 evrov, in če bi si pri tem pitju radi omislili še mizo, pa 25 evrov več. (Stoli so v všteti v ceno.)

Povezava: https://www.facebook.com/events/640153582694151/

K4: We Live Together 1.4

V najglasnejši ljubljanski kleti, ki jo njeni obiskovalci ljubkovalno imenujemo Štirka, bo odmevalo tudi v zgodnjih jutranjih urah novega leta. Za deset evrov vas bodo za mešalno mizo pričakali Code.EP, DrumWise, Filter, LiquiFi, GoodFoot, Gravity, Illegal, Innocent, RootsInSession, Synaptic in Zavod Kru oziroma vsi, ki so pomagali soustvarjati zvok kluba K4 v iztekajočem se letu.

Povezava: https://www.facebook.com/events/690329867644363

Brooklyn: Kafana

Na ploščadi Ajdovščina, pri Metalki, natančneje pa v hengarnici Brooklyn bo funkovsko-soulovski disco večer s pridihom Jugotona (prevod za mlajše: založba plošč naše nekdanje države, ki se je raztezala od Triglava do Vardarja). Sint in mikrofon z efektom reverba. Za vstop v "kafano Bruklin" boste, poleg časovnega stroja, potrebovali pet evrov, šampanjec bojda bo, vse preostalo pa bo odvisno od vas. In pa od dveh didžejev: G(ospo)din Bayo & G(ospod)in Monday. Poleg njiju bo kot posebni gost nastopil tudi Lucky Star (Zoran Bokan), ki je v osemdesetih izdal dva albuma, prvega pod imenom Pupoljak pri založbi kaset in plošč Suzy (1984), drugega pa skupaj z bendom Plava trava zaborava pod imenom Lucky Star pri že omenjenem Jugotonu (1988). Za novo leto bo, kot se za one-man-band spodobi, igral na sint, s posebnim programom "zimzelenih melodij". 


Povezava: https://www.facebook.com/events/1426666117567470

Gala hala, Metelkova mesto: Novoletno razgrajane: Sami hitiči

Če na koncu zavijemo malo tja, kjer se ponavadi vse konča – na Metelkovo, seveda. V Gala hali (za tiste, ki ne veste, in za tiste, ki se boste iz takšnih ali drugačnih razlogov to noč težko orientirali, je to prvi klub, takoj pri zapornici, desno) bodo Sami hitiči. Dogodek, poimenovan Novoletno razgrajanje, obljublja hite, ki jih je ustvarila alternativna srenja, a so vseeno doživeli prepoznavnost tudi med preostalo, mainstreamovsko publiko in postali množično sprejemljivi množicam po vsem svetu. Rolal bo baje sam Dedek Mraz (hja, tako piše), med izvajalci, ki jih boste lahko slišali, pa bodo tudi (sledi maratonsko tipkanje oziroma prepisovanje): Rage Against the Machine, Moloko, Prodigy, LCD Soundsystem, The Beatles, Red Hot Chilli Peppers, Chemical Brothers, Lou Reed, Nirvana, Chuck Berry, White Stripes, Fatboy Slim, Pixies, Radiohead, David Bowie, Nick Cave ... Ne da se mi več. Aha, celo Johnny Cash je nekje vmes. Za vstopnico boste do polnoči odšteli 15 evrov, kasneje pa 20.

Povezava: https://www.facebook.com/events/222699261244689

Monokel/Tiffany, Metelkova mesto: Đirovnovlet

In še čisto zadnja postaja, ki zadnja leta postaja tudi zadnja petkova postojanka ne glede na spolno usmerjenost posameznika, saj se tam v jutranjih urah zabava tudi vedno več (kot je slišati iz ust nekaterih dolgoletnih rezidentov tega kluba: "Na žalost enih in srečo drugih!") heteroseksualcev. Tiffany in Monokel, ki se držita drug drugega kot pijanec plota (morda, ker gre za silvestrovo, neposrečena primerjava), čeprav sta osebnostno popolnoma različna, pripravljata Đirovnovlet, kjer bodo glasbo vrteli didžeji Papi, Naj, Protein in Duki (Tiffay) ter Nibeye, Ninabelle in Nina Hudej (Monokel). Na vratih kluba boste za vstopnico odšteli 10 evrov.

Povezava: https://www.facebook.com/events/789378404421414

Pešturneja

Ja, saj vem – če prej niste vedeli, kam bi šli, imate pa zdaj preveč informacij in čisto preveč kul klubskih zabav za obiskati, v žepu pa premalo denarja, ker so vas božična darila skoraj spravila na beraško palico. Ampak za zadnjo noč v tem letu gre, zato pot pod noge in na klubsko turnejo po Ljubljani – vse omenjene zabave (z izjemo ene, ki pa je izjemno blizu, za Gospodarskim razstaviščem) so namreč v centru mesta, tako da jih lahko obiščete peš in privarčujete pri taksijih. Če pa jih že boste uporabili, ne pozabite, da imajo nekateri novoletne oziroma dvojne ali dražje tarife, zato to pravočasno preverite. Avtomobile pa le pustite doma, namesto njih raje vzemite dobro voljo – pa srečno v prihajajočem letu!

Komentarjev 7
  • JellyFish 09:20 01.januar 2014.

    Več vam v rit stišijo, manj ste zadovoljni, žabarčki razvajeni..D

  • mia 19:55 31.december 2013.

    itak, več majo izbire.

  • krtmen1 19:05 31.december 2013.

    Očitno se avtorju članka ob Danijeli pretekla leta ni obračal želodec.