Slovenija
29 ogledov

Nočitev še premalo

Gostje Šport hotela na Pokljuki bodo za dobro počutje od začetka decembra lahko Žurnal24 main
Od decembra program dobrega počutja. Bazena ne bo. Skupni projekt s smučiščem Vogel.

Šport hotel bo do 4. decembra, začetka zimske sezone, zaprt. Medtem bodo zgradili fitnes, savno, igralnico za otroke in večnamensko dvorano z od 120 do 180 sedeži.

Ureditev dodatne ponudbe so načrtovali že več let, te dni pa bodo, kot je včeraj za Žurnal24 zatrdil prokurist hotela Jože Resman, dela res začeli. Predračunska vrednost naložbe je 260 tisoč evrov, saj bodo morali nad dvorano zamenjati streho. “Gostje so to ponudbo pogrešali, glede bazena pa smo se odločili, da ga v hotelu ne bo,” je pojasnil Resman.

Dobri obeti
Druga novost je skupna ponudba s smučiščem Vogel. Pripravili so pet- in sedemdnevne pakete, ki bodo gostom omogočali bivanje v Šport hotelu ali na Voglu ter tek na smučeh po Pokljuki in alpsko smučanje na Voglu. “Za skupno ponudbo smo se odločili prvič, seveda pa bo pozimi obratovalo tudi smučišče ob Šport hotelu,” je dejal prokurist in dodal, da rezervacije za zimske počitnice kažejo, da bo hotel poln.

Za družine in mlade
V hotelu je zaposlenih 15 ljudi, med zimsko sezono pa jih bodo v strežbi in kuhinji zaposlili še pet. Dvesto tisoč evrov izgube iz preteklosti jim je letos po Resmanovih besedah z dobrim poslovanjem uspelo zmanjšati za polovico in računajo, da naj bi hotel prihodnje leto posloval brez tekoče izgube. Poleti je bil dobro zaseden in letos bodo imeli za 40 odstotkov nočitev več kot lani. “Letošnja zasedenost je okoli 40-odstotna, za uspešno poslovanje pa jo moramo dvigniti na od 50 do 60 odstotkov.”

Med gosti je bilo največ, okoli 70 odstotkov, Slovencev, med tujci so prevladovali Italijani, hotelska ponudba je najzanimivejša za družine, vse bolj pa tudi za mlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.